У НАБУ заявили, що обшуки на каналі «Думская TV» не пов'язані з діяльністю ЗМІ

У НАБУ заявили, що обшуки на каналі «Думская TV» не пов'язані з діяльністю ЗМІ

20 Грудня 2019
1680

У НАБУ заявили, що обшуки на каналі «Думская TV» не пов'язані з діяльністю ЗМІ

1680
Детективи Національного антикорупційного бюро України 20 грудня проводять обшуки в ТРК «Думська» у межах розслідування можливих зловживань службовців Одеської обласної ради під час продажу нежитлових приміщень.
У НАБУ заявили, що обшуки на каналі «Думская TV» не пов'язані з діяльністю ЗМІ
У НАБУ заявили, що обшуки на каналі «Думская TV» не пов'язані з діяльністю ЗМІ

Про це повідомляється на сторінці НАБУ в Facebook.

«Слідчі дії санкціоновані, їх здійснюють у межах розслідування можливих зловживань службових осіб Одеської облради під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень за адресою Лідерсівський бульвар 13 (Одеса) на користь ТОВ "Крок вперед". Метою проведення слідчої дії в приміщенні, яке наразі використовує ТРК "Думська", є пошук документів щодо передачі права власності на нежитлові приміщення за адресою Лідерсівський бульвар 13», – йдеться в повідомленні.

Слідство вважає, що ці документи можуть знаходитися за адресою Канатна 10 через те, що зазначене ЗМІ та ТОВ «Крок вперед» нібито мали одних і тих самих бенефіціарних власників. Попередня правова кваліфікація – ч.2 ст. 364 КК України.

«Наголошуємо, слідчі дії жодним чином не пов'язані з діяльністю ЗМІ та журналістів», – сказали в Бюро.

Як пише «Думская», працівників телеканалу близько 13:00 запустили на робочі місця. У редакції також сказали, що єдиним бенефіціаром телеканалу «Думская TV» є Михайло Шмушкович (колишній голова Одеської облради), який «ніколи не був засновником ТОВ "Крок вперед"» і «з 2015 року не займає ніяких посад в органах влади та місцевого самоврядування, не є Шмушкович і депутатом».

У виданні переконані, що слідчі дії є політично мотивованими і пов'язаними з позицією, яку займає холдинг щодо подій у країні: «Що стосується документів про передачу права власності, то їх, звичайно ж, слід шукати не на телеканалі, а там, де вони повинні бути – в управлінні майнових відносин облради, у нотаріуса, який запевняє договір, і у реєстраторів».

Нагадаємо, правоохоронці 20 грудня прийшли з обшуком до приміщення телеканалу «Думская TV» в Одесі. За даними видання «Думская», з обшуком близько 9:30 прийшли працівники Національного бюро розслідувань України. Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими і називає їх тиском на свободу слова в ЗМІ.

Фото: Думская

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1680
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду