detector.media
12.12.2019 11:13
У Київ приїхала знімальна група російського пропагандистського телеканалу «Звезда»
У Київ приїхала знімальна група російського пропагандистського телеканалу «Звезда»
Знімальну групу телеканалу Міністерства оборони РФ «Звезда» пустили в Україну. Кореспондентка «Звезды» Діана Сіразі та оператор каналу Олександр Столєров прилетіли в Київ після запрошення українського президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляється на сайті каналу

«Знімальна група "Звезды" виявилася однією з перших російських журналістів, пропущених в Київ після запрошення президента України Володимира Зеленського, зробленого на саміті "нормандської четвірки" в Парижі 10 грудня. Негласна заборона на в'їзд для російських репортерів на Україну діяла з 2014 року», – йдеться в повідомленні.

Діана Сіразі сказала, що вони прилетіли на запрошення українського президента, щоб «перевірити, чи тримає він обіцянки, чи пропустять [їх] через митницю».

Сюжет вона закінчила вже на Майдані Незалежності. «Правда, поки незрозуміло – чи всім російським журналістам відкрили шлях і чи надовго це?», – додала Діана Сіразі. 

Нагадаємо, під час брифінгу в Парижі за результатами «нормандського саміту» президент Володимир Зеленський запросив російських пропагандистів на лінію розмежування на Донбасі побачити на власні очі, що там відбувається. Зокреам, він сказав: «Ви приїдьте, я вам особисто покажу. Тільки, щоб реально. Не так, як ваші, є там товариш Соловйов (Володимир, російський пропагандист, – ДМ) – весело говорить в Москві, що відбувається – а я завжди кажу, а ви приїдьте прямо, що в нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, "глазкамі". Нічого страшного, я думаю, туфлі Brioni, чи що там, не запачкає людина».

Головна редакторка МІА «Россия сегодня» і телеканалу RT Маргарита Симоньян у своєму Telegram повідомила, що Володимир Зеленський нібито запросив кореспондента RT Іллю Петренка разом з іншими журналістами до Києва. За її словами, це запрошення вже прийняли.

10 грудня російський пропагандист, ведучий телеканалу «Росія 1» Володимир Соловйов у відповідь на запрошення президента України Володимира Зеленського відвідати Донбас, запропонував йому приїхати в окупований Донецьк. Він також запропонував зробити інтерв'ю з Володимиром Зеленським.

Фото: скірншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY