detector.media
08.11.2019 12:56
У Києві напали на головного експерта StateWatch та автора «Дзеркала тижня»
У Києві напали на головного експерта StateWatch та автора «Дзеркала тижня»
У зв’язку із нападом поліція порушила кримінальне провадження за статтею про хуліганство.

У Києві вранці 8 листопада двоє невідомих напали на головного експерта StateWatch та автора «Дзеркала тижня. Україна» Олександра Лемєнова. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні о 7.45 за вулицею Максимовича, 2 на мене скоїли напад. Кастет (або щось дуже схоже), балончик Терен 4М, два молодика. Якийсь "дитячий садочок", тікали як останні боягузи. Шкода, напад розпочався з удару в голову позаду, а потім із "запшиканими" очима важко бігти за нападником. Зафіксовано все в процесуальному порядку, злочинців, як і замовників, будуть шукати», – розповів пан Лемєнов.

Поліція повідомила, що розпочали комплекс розшукових заходів, спрямованих на встановлення та затримання осіб, причетних до цієї події: «Зібрані відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Голосіївського управління поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років».

Правоохоронці уточнили, що потерпілому лікарі надають медичну допомогу.

Нагадаємо, 6 листопада голова парламентського комітету гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат від «Слуги народу» Олександр Ткаченко повідомив, що депутати з його фракція будуть ініціювати рішення, згідно з яким злочини проти журналістів повинні розглядатися окремо. Він додав, що «Слуги народу» ініціюватимуть створення спецпідрозділу на рівні ГПУ та групи в МВС, які будуть розслідувати справи щодо журналістів. Заступник міністра внутрішніх справ Антона Геращенка на парламентських слуханнях повідомив, що на сайті відомства зранку 7 листопада з’явиться розділ «Злочини проти журналістів та хід їх розслідування», у якому буде висвітлюватися інформація по статистиці і щодо стадії розгляду справ, пов’язаних із журналістами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY