Бородянський звинуватив у брехні Depo.ua

Бородянський звинуватив у брехні Depo.ua

4 Листопада 2019
2559
4 Листопада 2019
17:58

Бородянський звинуватив у брехні Depo.ua

2559
Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський звинуватив у брехні онлайн-портал Depo.ua, який поширив матеріал про нібито перейменування Українського інституту національної пам’яті.
Бородянський звинуватив у брехні Depo.ua
Бородянський звинуватив у брехні Depo.ua

Про це 4 листопада він написав на своїй сторінці в Facebook.

У пості він також додав посилання на сайт видання «Деловая столица», яка в новині вказала, що Володимир Бородянський нібито став ініціатором цього перейменування.

«Медіа грамотність, стопфейк. Чому журналісти Depo не перевіряють інформацію? Чому не дзвонять в пресслужбу? Це маніпуляція чи помилка?», – написав міністр.

За його словами, це приклад фейків і чергове пояснення, чому «для маніпуляцій та неправдивої інформації потрібне регулювання на законодавчому рівні».

«Сьогодні деякі сайти опублікували інформацію щодо того, що я, начебто став ініціатором того, що концепція Інститут національної пам'яті буде змінена, а назва Інституту буде змінена на "Інститут примирення". З усією відповідальністю заявляю, що це відверта брехня, і жодних змін в концепції розвитку та назві Інституту національно пам'яті не планується», – додав він.

Портал Depo.ua оприлюднив матеріал під назвою «Поступки Зеленського: Чи допоможе перейменування Інституту нацпам'яті примиритися з поляками», проте згодом змінив назву – «Інститут примирення: Задля якого миру Зеленський перейменує Інститут нацпам'яті». У тексті ім’я пана Бородянського не згадується, проте з сайту прибрали першу версію матеріалу, на яку міністр посилається в своєму пості.

Нагадаємо, Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський пропонує впровадити кримінальну відповідальність за свідоме спотворення громадської думки ЗМІ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2559
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду