Помічник Зеленського вважає, що проти нього скоро зросте кількість інформатак

Помічник Зеленського вважає, що проти нього скоро зросте кількість інформатак

25 Листопада 2019
1320
25 Листопада 2019
10:30

Помічник Зеленського вважає, що проти нього скоро зросте кількість інформатак

1320
Помічник президента України Андрій Єрмак вважає, що проти нього найближчим часом зросте кількість інформаційних атак. На його думку, це пов’язана з тим, що він докладає багато зусиль для закінчення війни та відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.
Помічник Зеленського вважає, що проти нього скоро зросте кількість інформатак
Помічник Зеленського вважає, що проти нього скоро зросте кількість інформатак

Про це 23 листопада він написав на своїй сторінці в Facebook.

Андрій Єрмак сказав, що в Україні є низка політиків, яким «невигідно, щоб закінчувалась війна», бо вони «збагачуються на ній – як матеріально, так і політично, нарощуючи рейтинг».

«Тому я не дивуюсь інформаційним атакам на мене, це логічний крок з їхнього боку. Запам‘ятайте цей пост, як-то кажуть: найближчим часом кількість інформаційних атак проти мене сильно збільшиться. Чому? Тому що в складі команди президента Зеленського я сьогодні докладаю багато зусиль для того, щоб війна була закінчена, а територіальна цілісність і суверенітет України – відновлені», – розповів він.

Помічник президента також прокоментував низку питань до нього, озвучених в ефірі Прямого каналу. Таким чином, він відреагував на розслідування журналістів проєкту «Watchdogs.Розслідування».

У розслідуванні йшлося, що Андрій Єрмак через власну компанію «Інтерпромфінанс-безпека» має спільний бізнес із компанією «Сарич»: «Раніше це була українська компанія, яка володіла землею в бухті Ласпі, але вона переєструвалася в Росії за тамтешніми законами і змінила власників. Рік тому її новими господарями стали люди, наближені до Аркадія Ротенберга – друга Путіна, будівника Кримського мосту і найтоксичнішого з російських олігархів».

Він назвав маніпулятивним твердження, що «у 2018 році Андрій Борисович Єрмак де-факто став бізнес-партнером людей, тісно пов’язаних із Аркадієм Ротенбергом». Пан Єрмак пояснив, що ТОВ «Інтерпромфінанс-безпека» було зареєстроване в 2001 році, проте жодної господарської діяльності воно не вело, що можна підтвердити документально з 2011 року, а також – через відповідні офіційні державні реєстри: «Тобто, ще задовго до початку війни, я не мав жодних відносин з ТОВ "Сарич", як не маю і зараз, і не несу жодної відповідальності за діяльність цієї юридичної особи чи її бенефіціарів».

Він уточнив, що надав свій коментар у відповідь на журналістський запит, однак «чомусь в ефірі його порізали, і подали лише частину».

Журналісти, своєю чергою, розповіли, що кілька тижнів намагалися домовитись про інтерв’ю із Андрієм Єрмаком, проте він ігнорував звернення. «Допоки в особистій переписці автори розслідування не заявили йому тему. Через свого прессекретаря Єрмак дав відповідь – текстовим повідомленням у WhatsApp. Мовляв, нічого поганого не робив – хотів би закрити компанію, але не може», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Андрій Єрмак розповів, що його брат Денис з 2014 року їздив в зону АТО і брав участь у бойових діях як доброволець. «У серпні 2014 року він отримав контузію, і дотепер страждає від тяжких мігреней та переніс важку операцію з відновлення зору. Тому фраза журналістів Прямого каналу про те, що він "лишився неушкоджений" є неправдою», – додав помічник президента.

Нагадаємо, колишня команда програми журналістських розслідувань ЦРУ (Центр розслідувань України) 24-го каналу запустила новий проєкт розслідувань «Watchdogs» на Прямому каналі. Прем'єра програми відбулася 22 листопада о 21:30. 

Фото: Українська правда 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1320
Читайте також
17.10.2019 17:59
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
5 857
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду