detector.media
01.11.2019 12:40
Головою Держкіно хочуть стати генпродюсерка ОМКФ і актор «Слуги народу»
Головою Держкіно хочуть стати генпродюсерка ОМКФ і актор «Слуги народу»
Четверо осіб наразі подали декларації кандидатів на посаду голови Державного агентства України з питань кіно.

На сайті НАЗК за пошуком кандидатів на посади до державних служб, що подано з 4 жовтня, коли було оголошено конкурс на посаду Держкіно, наявні чотири декларації претендентів на посаду очільника відомства. 

Отже, на посаду голови Держкіно України наразі претендують:

1. Генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), кінопродюсерка Юлія Сінькевич. Про своє бажання стати головою Держкіно вона написала й на своїй фейсбук-сторінці. 

2. Актор серіалів «Свати» та «Слуга народу», сценарист «Слуга народу», режисер російського серіалу «Моя прекрасная няня» Олексій Кірющенко. За даними Вікіпедії, пан Кірющенко має російське громадянство, а в 2015 році отримав посвідку на постійне проживання в Україні. Також у його декларації зазначено рахунок, відкритий у російському банку. 

3. Продюсер, власник ТОВ «Дія фільм» Олексій Пантелєєв

4. Генеральна продюсерка телеканалу «Сонце» Христина Хлапоніна

Нагадаємо, екскерівник Держкіно Пилип Іллєнко 19 серпня 2019 року заявив, що написав прем’єр-міністру України заяву про звільнення за власним бажанням. Розпорядженням від 21 серпня 2019 року № 642-р Кабмін звільнив Пилипа Іллєнка.

2 жовтня 2019 рок Кабмін ухвалив рішення звільнити першого заступника голови Держкіно Сергія Неретіна та заступника голови Держкіно Сергія Недзельського

4 жовтня Кабінет Міністрів України оголосив конкурс на посаду голови Державного агентства України з питань кіно. До посадових обов’язків голови Держкіно входитиме: здійснення повноважень керівника державної служби Держкіно; реалізація державної політики у сфері кінематографії; здійснення інших повноважень, визначених законом. Посадовий оклад становить 24 000 гривень, а також надбавки, доплати та премії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY