detector.media
10.09.2019 18:51
«Громадське телебачення» засудило заклики Кутєпова у Facebook до насильства
«Громадське телебачення» засудило заклики Кутєпова у Facebook до насильства
Журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов висловився у соцмережі з приводу запитань колег на пресконференції Олега Сенцова та Олександра Кольченка 10 вересня.

Як повідомляв раніше ДМ, Кутєпов написав: 

«Я вважаю так: щоб не було потім вереску про утиски свободи слова, журналістів повинні пиз**ти самі ж журналісти. А журналісток – журналістки. Тих, котрі ставлять тупі питання, просто садити на місце чи виводити з зали. А тих, хто під виглядом журналістів приходить провокувати від Шарія, Медведчука чи з кремлівських помийок типу Страни.юа – нещадно пиз**ти. С – Саморегуляція», йшлося в дописі.

Натомість на сайті «Громадського» оприлюднили заяву, якою засуджують подібні висловлювання.

«Організація засуджує публічні висловлювання журналіста Богдана Кутєпова у соціальних мережах на адресу журналістів, що працювали на пресконференції Олега Сенцова та Олександра Кольченка і вважає їх неприпустимими. Висловлювання нашого колеги суперечать цінностям нашої Організації. А це довіра, професійність, відповідальність і людяність», - йдеться в повідомленні.

В організації додали, що через висловлювання Кутєпова будуть скликані Редакційна рада і Загальні Збори.

Згодом Богдан Кутєпов відредагував свій допис у Facebook.

«В перекладі на цивілізовану мову: я обурений ситуацією, яка склалася в українській журналістиці в цілому. Цей пост не є закликом до фізичного насилля і відображає лише мою власну думку та (як і решта моїх публікацій на кшталт "Аваков - чорт!") очевидно суперечить принципам і цінностям організації, де я працюю і яку я люблю. Любов зла», - додав він.

Нагадаємо, перша пресконференція звільнених з Росії українських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка проходить 10 вересня в «Українському домі». Її проведення анонсували напередодні. Подію транслюють наживо низка українських та іноземних ЗМІ, на неї зареєструвалися 360 журналістів.

Під час заходу Олег Сенцов подякував українським ЗМІ за боротьбу, а також заздалегідь вибачився за те, що не буде брати участі в токшоу, масових заходах та роздавати інтерв'ю всім охочим. Також режисер повідомив, що збирається знімати кіно й жити далі. Політики до нього, за його словами, поки не зверталися, за що він їм вдячний. Він сам ще не вирішив, чи йти в політику.

Український режисер також повідомив, що в травні готувався до другого голодування

ДМ зібрав реакції медійників на запитання, які задавали їхні колеги Олег Сенцову та Олександру Кольченку.

Ілюстрація з ФБ Богдана Кутєпова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY