Олег Сенцов отримав премію Neptun на фестивалі у Ґданську

Олег Сенцов отримав премію Neptun на фестивалі у Ґданську

24 Серпня 2019
1297

Олег Сенцов отримав премію Neptun на фестивалі у Ґданську

1297
Незаконно ув'язнений в Росії український режисер Олег Сенцов отримав премію Neptun польського фестивалю Solidarity of Arts.
Олег Сенцов отримав премію Neptun на фестивалі у Ґданську
Олег Сенцов отримав премію Neptun на фестивалі у Ґданську

Про це повідомляє на своїй сторінці у «Фейсбук» адвокат режисера Дмитро Дінзе.

Як видно на фото, оприлюдненому адвокатом, нагороду отримала сестра Олега Наталія Каплан. Фестиваль пройшов у Ґданську

За інформацією «Польського радіо», головним гаслом фестивалю є є мужність, а сам фестиваль присвячений «бранцю Путіна - Олегу Сенцову».

«Цьогорічний фестиваль присвячений особі, яка не може бути з нами - Олегу Сенцову. Його доля говорить багато не тільки про майбутнє Росії та України, але також цілої Європи. Наш фестиваль є демонстрацією солідарності з ним», - сказав директор Європейського центру Солідарності у Ґданську Басіль Керський.

Нагороду Neptun вручають митцям, художня діяльність яких пов'язана із ґданською традицією або сучасністю, а їхній доробок залишає тривалий слід в історії цього міста, вписуючись у цінності свободи та солідарності.

Нагадаємо, 10 травня 2019-го виповнилося 5 років з дня арешту Олега Сенцова.

Його затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

Також у жовтні 2018 року стало відомо, що ЄСПЛ прийняв до розгляду позов режисера Олега Сенцова.

У січні 2019 року ЄСПЛ повернув пріоритет розгляду справи Олега Сенцова.

У липні 2019-го прессекретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель повідомила у фейсбуку про пропозицію з боку Офісу президента до російської сторони одночасно звільнити засудженого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова та звинуваченого в державній зраді керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського.

 

 Фото взяте зі сторінки У ФБ Дмитра Дінзе

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду