Фейгін розповів про позитивні перспективи щодо звільнення Романа Сущенка

Фейгін розповів про позитивні перспективи щодо звільнення Романа Сущенка

18 Липня 2019
1345

Фейгін розповів про позитивні перспективи щодо звільнення Романа Сущенка

1345
За словами адвоката, є ознаки того, «що щось відбувається зверху стосовно можливостей певних домовленостей» про долю політв’язня.
Фейгін розповів про позитивні перспективи щодо звільнення Романа Сущенка
Фейгін розповів про позитивні перспективи щодо звільнення Романа Сущенка

Адвокат Марк Фейгін розповів про позитивні перспективи щодо звільнення українського журналіста Романа Сущенка, який ув'язнений в колонії РФ за звинуваченням у нібито шпигунстві. 

Про це 18 липня Марк Фейгін повідомив за результатами телефонної розмови із Романом Сущенком, передає «Укрінформ».

«Відносно перспектив. Є ознаки, за якими можна вважати, що щось відбувається зверху відносно можливостей певних домовленостей про долю Романа. Ми не знаємо усі деталі, але бачимо такі ознаки. І Роман також це усвідомлює», – наголосив він.

Адвокат висловив сподівання, що відновлений переговорний процес у Нормандському форматі матиме позитивні результати.

Крім того, він додав, що журналіста на подальші три місяці (з 5 серпня) залишать у так званому «безпечному місці на території колонії».

«Це, так би мовити, в'язниця у в'язниці. Тобто він постійно перебуває в ізольованому місці. Там йому перебувати комфортніше. Він позбавлений обов'язкової праці. Але малює», – пояснив пан Фейгін.

Він також повідомив про намір найближчими тижнями відвідати політв’язня в колонії в Кіровській області.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Його звинувачують у «шпигунстві». 4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. 8 жовтня журналіста етапували до колонії.

У січні 2019 року Сущенка вперше відвідали у колонії в Кіровській області донька Юлія та дружина Анжела. Вдруге вони відвідали його у червні.

Виставки картин Сущенка раніше проходили у КишиневіПразіНью-Йорку, Брюсселі та Парижі

Як відомо, журналіст Роман Сущенко створював свої картини під час перебування в московському СІЗО, використовуючи кулькову ручку, олівець та цибулевий сік, а потім передавав картини рідним.

Фото: Укрінформ 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1345
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду