У Росії суд почав розглядати по суті справу кримського блогера Мемедемінова

У Росії суд почав розглядати по суті справу кримського блогера Мемедемінова

25 Червня 2019
1449

У Росії суд почав розглядати по суті справу кримського блогера Мемедемінова

1449
Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (РФ) 24 червня почав розглядати по суті справу блогера Нарімана Мемедемінова, якому інкримінують «заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі інтернет».
У Росії суд почав розглядати по суті справу кримського блогера Мемедемінова
У Росії суд почав розглядати по суті справу кримського блогера Мемедемінова

Про це повідомив журналіст Тарас Ібрагімов на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, сторона обвинувачення зачитала обвинувальний висновок і представила письмові докази по справі. Захист, своєю чергою, заявив пару клопотань.

Крім того, Наріман Мемедемінов під час виступу в суді закликав, щоб з нього зняли всі звинувачення, припинили переслідування і звільнили.

Як повідомляв ДМ, вранці 22 березня 2018 року Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова. Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

Захист Мемедемінова збирає матеріали для ЄСПЛ.

29 березня 2019 року блогеру зробили операцію, на яку він очікував близько двох місяців.

7 травня суд продовжив арешт кримськотатарському блогеру Наріману Мемедемінову до 15 червня.

11 червня стало відомо, що блогера Нарімана Мемедемінова мали етапувати із СІЗО Сімферополя до Ростова-на-Дону, де суд буде розглядати його справу по суті. Проте його не привезли, а розгляд справи відклали.

Фото: скріншот 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1449
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду