Адвокат блогера Мемедемінова заявляє про порушення прокуратурою права на захист

Адвокат блогера Мемедемінова заявляє про порушення прокуратурою права на захист

29 Травня 2019
1086

Адвокат блогера Мемедемінова заявляє про порушення прокуратурою права на захист

1086
Захист громадянського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова клопотав про повернення кримінальної справи до підконтрольної РФ прокуратури анексованого Криму через порушення з боку звинувачення.
Адвокат блогера Мемедемінова заявляє про порушення прокуратурою права на захист
Адвокат блогера Мемедемінова заявляє про порушення прокуратурою права на захист

Про це пише «Радіо Свобода».

Так, за словами адвоката Еміля Курбедінова, йому і його підзахисному досі не вручили обвинувальний висновок у справі, що є «порушенням права на захист».

«Під час судового засідання Наріман заявив, що йому досі не вручили обвинувальний висновок. Ще 13 травня співробітниця СІЗО принесла йому обвинувальний висновок, однак, коли він попросив її представитися – вона відмовилася і сказала, що він "багато мудрує". Вона рознервувалася і заявила, що складе акт про те, що Наріман відмовився отримувати обвинувальний висновок. Цього обвинувального висновку досі немає ні в адвокатів, ні в Нарімана», - розповів Курбедінов.

У зв’язку з цим, зазначив адвокат, Мемедемінов написав заяву в прокуратуру і начальнику СІЗО.

«Те, що Наріману вчасно не вручили обвинувальний висновок - це порушення права на захист та підстава повернути справу в прокуратуру. Сьогодні суд це з’ясував, і він зобов’язаний повернути справу», – сказав Курбедінов.

Наразі коментаря прокуратури щодо цієї заяви адвоката немає.

Як відомо, 29 травня в Сімферопольському СІЗО за допомогою відеозв’язку з Північно-Кавказьким окружним військовим судом відбулось попереднє судове засідання у справі кримскотатаского блогера Нарімана Мемедемінова.

Як повідомляв ДМ, вранці 22 березня 2018 року громадського журналіста Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова. Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

Захист кримськотатарського блогера Мемедемінова збирає матеріали для ЄСПЛ.

20 березня підконтрольний РФ Верховний суд Криму відхилив апеляцію та залишив під арештом кримськотатарського активіста та блогера Нарімана Мемедемінова. Він перебуватиме у СІЗО до 16 травня.

29 березня 2019 року блогеру зробили операцію, на яку він очікував близько двох місяців.

7 травня суд продовжив арешт кримськотатарському блогеру Наріману Мемедемінову до 15 червня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1086
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду