detector.media
25.06.2019 17:35
У Росії суд почав розглядати по суті справу кримського блогера Мемедемінова
У Росії суд почав розглядати по суті справу кримського блогера Мемедемінова
Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (РФ) 24 червня почав розглядати по суті справу блогера Нарімана Мемедемінова, якому інкримінують «заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі інтернет».

Про це повідомив журналіст Тарас Ібрагімов на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, сторона обвинувачення зачитала обвинувальний висновок і представила письмові докази по справі. Захист, своєю чергою, заявив пару клопотань.

Крім того, Наріман Мемедемінов під час виступу в суді закликав, щоб з нього зняли всі звинувачення, припинили переслідування і звільнили.

Як повідомляв ДМ, вранці 22 березня 2018 року Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова. Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

Захист Мемедемінова збирає матеріали для ЄСПЛ.

29 березня 2019 року блогеру зробили операцію, на яку він очікував близько двох місяців.

7 травня суд продовжив арешт кримськотатарському блогеру Наріману Мемедемінову до 15 червня.

11 червня стало відомо, що блогера Нарімана Мемедемінова мали етапувати із СІЗО Сімферополя до Ростова-на-Дону, де суд буде розглядати його справу по суті. Проте його не привезли, а розгляд справи відклали.

Фото: скріншот 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY