detector.media
17.05.2019 10:35
У США суд повторно заарештував інформаторку WikiLeaks
У США суд повторно заарештував інформаторку WikiLeaks
У США суд Олександрії (штат Вірджинія) 16 травня заарештував колишнього рядового Сухопутних військ США Челсі Меннінґ (раніше Бредлі Меннінґ) за відмову давати свідчення великому журі в межах розслідування справи WikiLeaks.

Про це повідомляє CNN.

Суддя також постановила, що за відмову свідчити через місяць Челсі Меннінґ доведеться платити штраф – по 500 доларів в день, а через два місяці – по 1000 доларів.

Помічник прокурора США Томас Тракслер заявив, що «Меннінґ тримає ключі від дверей в'язниці». Вона, своєю чергою, наголосила, що «скоріше помре від голоду», ніж даватиме свідчення.

«Я б скоріше померла з голоду, ніж змінила свою думку в цьому питанні», – зазначила Челсі Меннінґ.

Крім того, її адвокат Мойра Мельцер-Коен сказала, що «розчарована» рішенням суду про затримання її клієнта. Вона також додала, що не очікувала від Меннінґ зміни позиції щодо дачі свідчень.

Як писав «Детектор медіа», 9 травня колишнього рядового Сухопутних військ США Челсі Меннінґ (раніше Бредлі Меннінґ), яку суд США взяв під варту за відмову давати свідчення великому журі в межах розслідування справи WikiLeaks, звільнили з в'язниці. Вона вийшла на свободу через те, що термін повноважень великого журі закінчився. Перед тим як вийти з в'язниці, вона отримала повістку з вимогою дати свідчення новому великому журі 16 травня. 

Нагадаємо, 9 березня стало відомо, що суд постановив взяти під варту колишнього рядового Сухопутних військ США Челсі Меннінґ (раніше Бредлі Меннінґ) за відмову давати свідчення великому журі у межах розслідування справи WikiLeaks.

Опублікований аналіз Пентагону з’ясував, що секретні документи, які оприлюднила колишня військова, інформаторка WikiLeaks Челсі Меннінг в 2010 році, ніяк не вплинули на стратегічні плани США у веденні військових дій в Афганістані та Іраці.

Фото: Deutsche Welle

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY