У Британії затримали засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа (ДОПОВНЕНО)

У Британії затримали засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа (ДОПОВНЕНО)

11 Квітня 2019
1983

У Британії затримали засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа (ДОПОВНЕНО)

1983
У Великій Британії поліція в четвер, 11 квітня, затримала засновника сайту Wikileaks Джуліана Ассанжа, який з 2012 року жив на території посольства Еквадору в Лондоні.
У Британії затримали засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа (ДОПОВНЕНО)
У Британії затримали засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомляється на сайті Metropolitan Police Service (Служба столичної поліції).

У поліції Лондона повідомили, що Джуліана Ассанжа затримали за ордером, виданим Вестмінстерським магістратним судом 29 червня 2012 року за відмову з'явитися до суду. Його взяли під варту в центральному поліцейському відділенні Лондона, де він залишиться до того, як постане перед судом.

Зазначається, що поліцію викликав посол після того, як Еквадор відкликав притулок засновника Wikileaks.

Президент країни Ленін Морено сказав, що вирішив відкликати дипломатичний притулок Ассанжа за «неодноразові порушення міжнародних конвенцій і протоколу про співіснування».

Згодом стало відомо, що засновника WikiLeaks можуть екстрадувати до США. Згідно з повідомленням поліції, Джуліана Ассанжа ще раз затримали за запитом США відповідно до закону про екстрадицію.

Нагадаємо, Джуліан Ассанж жив на території посольства Еквадору в Лондоні з 2012 року, де він попросив притулку після того, як британський суд постановив екстрадувати його в Швецію через звинувачення у зґвалтуванні. З того часу справа була закрита, але тепер Ассанж побоюється екстрадиції до США, оскільки сайт WikiLeaks опублікував американські дипломатичні та військові засекречені документи.

У грудні минулого року Еквадор надав громадянство Ассанжу й спробував призначити його членом дипломатичної місії країни в Англії та Росії, що могло б стати захистом для нього та дало б змогу залишити посольство. Однак Британія відхилила запит про призначення Ассанжа до дипмісії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1983
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду