detector.media
10.05.2019 10:28
Інформаторку WikiLeaks у США випустили з-під варти
Інформаторку WikiLeaks у США випустили з-під варти
Колишнього рядового Сухопутних військ США Челсі Меннінґ (раніше Бредлі Меннінґ), яку суд США взяв під варту за відмову давати свідчення великому журі в межах розслідування справи WikiLeaks, звільнили з в'язниці.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Челсі Меннінґ 9 травня вийшла з в’язниці після двомісячного ув'язнення. Вона вийшла на свободу через те, що термін повноважень великого журі закінчився.

Зазначається, що перед тим як вийти з в'язниці, вона отримала повістку з вимогою дати свідчення новому великому журі 16 травня. У зв’язку з цим її адвокати побоюються, що Челсі Меннінґ недовго зможе перебувати на свободі, так як знову відмовиться відповідати на запитання слідчих. Вона наполягає на тому, що має право відмовитися від дачі свідчень.

Нагадаємо, 9 березня стало відомо, що суд постановив взяти під варту колишнього рядового Сухопутних військ США Челсі Меннінґ (раніше Бредлі Меннінґ) за відмову давати свідчення великому журі у межах розслідування справи WikiLeaks.

Опублікований аналіз Пентагону з’ясував, що секретні документи, які оприлюднила колишня військова, інформаторка WikiLeaks Челсі Меннінг в 2010 році, ніяк не вплинули на стратегічні плани США у веденні військових дій в Афганістані та Іраці.

Фото: Deutsche Welle

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY