«Радіо Свобода» та МЗС Чехії оголосило конкурс на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела (ОНОВЛЕНО)

«Радіо Свобода» та МЗС Чехії оголосило конкурс на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела (ОНОВЛЕНО)

3 Травня 2019
1504
3 Травня 2019
16:06

«Радіо Свобода» та МЗС Чехії оголосило конкурс на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела (ОНОВЛЕНО)

1504
Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода та Міністерство закордонних справ Чехії розпочало прийом заявок на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2019-2020 роки.
«Радіо Свобода» та МЗС Чехії оголосило конкурс на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела (ОНОВЛЕНО)
«Радіо Свобода» та МЗС Чехії оголосило конкурс на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела (ОНОВЛЕНО)

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Учасниками можуть стати журналісти з України, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та Росії. Усі необхідні для подачі заявки матеріали потрібно надіслати англійською мовою до 9 червня за формою, доступною за посиланням.

«Мета програми полягає в тому, щоб допомогти журналістам із країн, у яких бракує свободи преси, реалізуватися з дотриманням професійних стандартів. Програма ґрунтується на вірі колишнього президента Чехії Вацлава Гавела в визначальну роль журналістики в опорі тиранії. Крім Радіо Свобода та МЗС Чехії, програму підтримує також Фонд Дагмар та Вацлава Гавелів VIZE97», – йдеться в повідомленні.

Участь у програмі триватиме приблизно вісім місяців. Стипендіатів спершу на два тижні спрямують до місцевого бюро Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода, де вони отримають уявлення про місцеву роль і редакційну практику «Радіо Свобода» і познайомляться з колегами. Наступні півроку стипендіати проведуть у штаб-квартирі у Празі, де у своїй мовній редакції навчатимуться в процесі спільної роботи з досвідченими працівниками «Радіо Свобода». Після перебування в столиці Чехії стипендіати повернуться до бюро у своїй країні, де продовжать роботу ще протягом місяця.

Стипендіальна програма триватиме 8 місяців, орієнтовно з 18 листопада 2019 року до 26 червня 2020 року. На час програми переможець отримуватиме щомісячну стипендію – розмір відповідатиме шкалі заробітної плати конкретного бюро. Також покриватимуться кошти на дорогу і проживання для поїздки в Прагу. Тим стипендіатам, які будуть змушені переїхати до столиці, щоб працювати в місцевому бюро, можуть тимчасово надати корпоративну квартиру.

«Очікується, що після цієї програми стипендіати покращать свої журналістські навички, розширять професійний кругозір і поглиблять розуміння проблем і завдань, з якими стикається їхня країна. Також вони краще зрозуміють роль незалежних ЗМІ у своєму регіоні», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, авторки статей на соціальну тему стали першими переможницями конкурсу на здобуття премії для журналістів і блогерів імені Володимира Гончара у Кривому Розі. Вручення премії відбулось у день народження Володимира Гончара. Данило і Дарина – діти подружжя Гончарів – також були присутні на врученні премії. Підлітки уже зараз блогерствують, знімаючи та монтуючи відео, пишучи тексти – соціальної, розважальної та культурологічної тематики. Володаря першої премії журі не визначало. А два других місця і фінансову нагороду розділили авторки матеріалів про родину гея та про переробку сміття у Кривому Розі. Криворожанки Наталія Чайковська (журналістка «Домашньої газети») та Світлана Романенко (редакторка сайту 0564.ua) отримали відзнаки, статуетки і гроші.
Фото: «Радіо Свобода»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1504
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду