detector.media
09.04.2019 16:52
У Білорусі після обшуку слідчі вилучили техніку каналу «Белсат»
У Білорусі після обшуку слідчі вилучили техніку каналу «Белсат»
У Мінську працівники міліції і Слідчого комітету Білорусі у вівторок, 9 квітня, після обшуку в офісі телеканалу «Белсат» вилучили два системних блоки, три ноутбуки та всі носії інформації.

Про це повідомляє білоруська служба «Радіо Свобода».

Слідчі дії завершилися близько 13:00.

«Після цього журналісти змогли піднятися в приміщення, де побачили повний хаос –  у всіх приміщеннях розкидані ящики і особисті речі», –  йдеться в повідомленні.

Працівник телеканалу Микола Дебелий сказав, що йому заборонили розголошувати, на підставі якої статті проводили обшук.

«Ніякого звинувачення проти мене немає, я був як присутній під час обшуку. Слідчий заборонив розголошувати, на підставі якої статті ведуться дії. Але обшук по кримінальній справі», –  повідомив Дебелий.

Крім того, після обшуку заступник голови Білоруської асоціації журналістів Борис Горецький заявив, що з Кримінального кодексу треба прибрати всі статті про наклеп та образи.

«Позиція БАЖ незмінна довгі роки: з Кримінального кодексу повинні бути прибрані всі статті за дифамацію. Такі справи повинні розглядатися виключно в рамках цивільно-правових відносин», –  додав він.

Зазначається, що зараз у Білорусі за наклеп або образу можуть покарати штрафом, арештом, виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років. Також є кримінальні статті за образу президента, образу представника влади і образу судді. За образу простого представника влади або судді дадуть максимум три роки обмеження волі, за образу президента –  до трьох років позбавлення волі. За наклеп відносно президента максимальне покарання –  п’ять років в'язниці.

Нагадаємо, 9 квітня в Мінську працівники Слідчого комітету Білорусі провели обшук в офіс телеканалу «Белсат». Офіційний представник Слідчого комітету Сергій Кабакович зазначив, що обшук пов'язаний зі справою про «наклеп». Представниця «Белсату» в Білорусі Ірина Славникова припустила, що справа може стосуватися матеріалу про корупційні схеми в закупівлях медичного обладнання.

Фото: svaboda.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY