«Схеми» заявляють про напад на знімальну групу (ДОПОВНЕНО)

«Схеми» заявляють про напад на знімальну групу (ДОПОВНЕНО)

6 Березня 2019
2515

«Схеми» заявляють про напад на знімальну групу (ДОПОВНЕНО)

2515
На журналістів проекту «Схеми: корупція в деталях» напали під час зйомок на Київщині.
«Схеми» заявляють про напад на знімальну групу (ДОПОВНЕНО)
«Схеми» заявляють про напад на знімальну групу (ДОПОВНЕНО)

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомила керівниця проекту «Схеми: корупція в деталях» Наталка Седлецька.

За її словами, на журналістку Катерину Каплюк та оператора Бориса Троценка було скоєно напад у приміщенні Чабанівської селищної ради (селище Чабани, Київська область).

«Наші журналісти запитували у секретаря сільради про передачу державної землі в приватні руки для одного з наших розслідувань», –  йдеться в дописі.

Журналісти зявили, що на них напали заступники Чабанівського селищного голови Олександра Киризлієва, а саме заступник селищного голови з питань роботи житлово-комунального господарства Володимир Чуприна, заступник селищного голови з питань роботи виконавчих органів Юрій Бондар та голова ГО «Розвиток Київщини» Валерій Присяжний. 

Оператор має струс мозку, серйозно пошкоджено камеру. Команда проекту викликала поліцію та написала заяву.

За словами Наталки Седлецької, вже відкрито кримінальне провадження, а ввечері журналісти йдуть на офіційне опізнання нападників.

У коментарі «Детектору медіа» речник Нацполіція Ярослав Таракало повідомив, що поліція поки що не може вставити осіб, причетних до своєного порушення, оскільки, за процедурою, спершу журналісти мають їх опізнати. Він також повідомив, що журналісти отримали запрошення на опізнання, після якого можна встановити особи порушників. 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2515
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду