«Схеми» повідомили, що передали до НАБУ записи розмов Кононенка

«Схеми» повідомили, що передали до НАБУ записи розмов Кононенка

29 Березня 2019
2596
29 Березня 2019
19:36

«Схеми» повідомили, що передали до НАБУ записи розмов Кононенка

2596
Раніше нардеп Ігор Кононенко звинуватив журналістів проекту «Схеми: корупція в деталях» у маніпуляціях, а журналісти його - у брехні. Кононенко збарається подати до закордонного суду на «Радіо Свобода», яка є виробником проекту «Схеми».
«Схеми» повідомили, що передали до НАБУ записи розмов Кононенка
«Схеми» повідомили, що передали до НАБУ записи розмов Кононенка

У свою чергу, журналісти проекту «Схеми: корупція в деталях» повідомили, що на запит Національного антикорупційного бюро (НАБУ) вже передали детективам записи розмов бізнесмена Дмитра Крючкова з нардепом Ігорем Кононенком та братами Суркісами.

Журналісти зазначають, що не бояться суду, бо «ретельно перевірили наведені у своєму розслідуванні факти». 

Як відомо, НАБУ проводить офіційне розслідування про розкрадання коштів «Запоріжжяобленерго», у рамках якого вже повідомила про підозру бізнесмену Дмитру Крючкову. За словами детектива, бюро також вивчає причетність до схеми Ігоря Кононенка та братів Суркісів, останніх раніше вже викликали на допит. У записах, оприлюднених журналістами, співрозмовники, у тому числі, обговорюють і цю оборудку.

«Ми не боїмося суду, оскільки впевнені у правдивості викладених у розслідуванні фактів, які були ретельно перевірені нашою редакцією», - зазначила керівниця проекту «Схеми» Наталка Седлецька.

Нагадаємо, 28 березня 2019 нардеп Ігор Кононенко звинуватив журналістів проекту «Схеми: корупція в деталях» у маніпуляціях, порушенні журналістських стандартів та Кодексу журналістської етики. Він написав на своїй фейсбук-сторінці, що редакція проекту надіслала йому запит на коментар, і він пообіцяв надати відповідь протягом п'яти днів, як того вимагає українське законодавство, але журналісти випустили програму в ефір того ж вечора, без його коментарів.
У коментарі «Детектору медіа» керівниця проекту «Схеми» Наталія Седлецька повідомила, що Ігор Кононенко підміняє поняття, бо «запит на публічну інформацію (на який законом справді відводиться п'ять днів) і прохання журналістів про коментар – зовсім різні речі». Вона також додала, що журналісти намагалися отримати коментар різними способами, а не лише запитом, який пан Кононенко опублікував на своїй фейсбук-сторінці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2596
Читайте також
31.03.2019 11:54
Українська правда
854
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
лосота
1826 дн. тому
Допоки в Україні НЕ ПОВІСЯТЬ НА ГІЛЛЯЦІ хоч одного корупціонера , народ буде гинути на Донбасі , а жидяри та їхні холуї-какли жирітимуть на крові !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду