Помер письменник, культурний діяч, публіцист Леонід Ушкалов

Помер письменник, культурний діяч, публіцист Леонід Ушкалов

25 Лютого 2019
1999

Помер письменник, культурний діяч, публіцист Леонід Ушкалов

1999
25 лютого пішов із життя український літературознавець, перекладач, письменник, культурний діяч, публіцист Леонід Ушкалов. Йому було 62 роки
Помер письменник, культурний діяч, публіцист Леонід Ушкалов
Помер письменник, культурний діяч, публіцист Леонід Ушкалов

Про це у Facebook повідомила доцент Харківського національного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди Наталя Левченко.

«Пішов від нас у інші виміри доктор філологічних наук, професор, великий вчений світового рівня, педагог, колега, керівних моєї кандидатської й докторської дисертацій, справжній друг і наставник Леонід Володимирович Ушкалов...», – написала вона.

Леонід Володимирович Ушкалов народився 5 листопада 1956 року у містечку Краснопілля на Сумщині.

З 1977 по 1982 роки навчався на філологічному факультеті Харківського державного університету. Працював на посадах викладача, доцента й професора на кафедрі української та світової літератури Харківського національного педагогічного університету ім. Григорія Сковороди. У 1989 році в Інституті літератури ім. Тараса Шевченка НАН України захистив кандидатську дисертацію («Творчість Григорія Сковороди і антична культура»), а в 1996 році — докторську («Література українського бароко в її зв'язках із філософією»).

У нього залишилась дружина Олександра та син Олександр.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1999
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду