Помер український письменник та сценарист Василь Портяк

Помер український письменник та сценарист Василь Портяк

2 Березня 2019
3105

Помер український письменник та сценарист Василь Портяк

3105
У соцмережах та ЗМІ повідомляють, що Василь Портяк помер 2 березня у віці 66 років внаслідок хвороби серця.
Помер український письменник та сценарист Василь Портяк
Помер український письменник та сценарист Василь Портяк

Останнє повідомлення на сторінці Василя Портяка у Facebook датується 27 лютого, це прохання від його рідних фінансово допомогти діячу, який опинився у реанімації.

«Портяк Василь Васильович зараз в реанімації у критичному стані та з недобрими, серйозними підозрами лікарів», - йдеться в повідомленні.

У коментарях до цього допису від 2 березня користувачі зазначили, що пан Василь помер.

«Безсумнівно це велика втрата для України, а для мене, як і його друзів, це болюча, незамінима втрата», - зазначила у Facebook письменниця Антоніія Цвід.

«Сьогодні у вічність відійшов легендарний письменник Василь Портяк. Прощавай друже. Пам'ятаємо», - написав у соцмережі голова Запорізької організації Національної спілки письменників України Олександр Медко.

24 канал повідомив, що у письменника була серцева недостатність.

Василь Портяк народився 31 березня 1952 року у с. Кривопілля Івано-Франківської області. Закінчив Київський державний університет ім. Т. Г. Шевченка. У 1984 році вийшла його перша збірка новел - «Крислачі». Також був членом Національної спілки кінематографістів України, написав сцнарії до стрічок «Вишневі ночі» (1992), «Нескорений» (2000), «Залізна сотня» (2004) та інших.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3105
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду