Жуналістка «Чарівне.Online» повідомила про перешкоджання під стінами РДА

Жуналістка «Чарівне.Online» повідомила про перешкоджання під стінами РДА

8 Лютого 2019
1254

Жуналістка «Чарівне.Online» повідомила про перешкоджання під стінами РДА

1254
Жуналістка «Чарівне.Online» Галина Єреміца повідомила, що у селищі Глибока (Чернівецька область) 7 лютого під час пікету представники та прихильники Російської православної церкви (УПЦ МП) не пропустили представників ЗМІ на зустріч з головою районної держадміністрації.
Жуналістка «Чарівне.Online» повідомила про перешкоджання під стінами РДА
Жуналістка «Чарівне.Online» повідомила про перешкоджання під стінами РДА

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на журналістку.

Журналістів заблокували на сходах, не даючи змогу потрапити до кабінету голови РДА, розповіла пані Єреміца.

«Чоловік 20-30 стали стіною, щоб не пропустити представників ЗМІ на другий поверх, де розміщується кабінет голови РДА. Я попередила, що є журналісткою, і щоб вони не перешкоджали моїй роботі. Однак натомість отримала обвинувачення, що це журналісти винні у всіх негараздах, які відбуваються в країні. Дехто навіть почав мене хрестити, наче я нечиста сила», – розповіла журналістка.

За повідомленням ІМІ, вон вела онлайн-трансляцію та закликала присутніх дати змогу ЗМІ виконувати свою роботу. Представники поліції, за словами журналістки, на перешкоджання її діяльності не реагували.

«Поліція мала одразу забезпечити мені і іншим колегам вільний доступ до приміщення РДА, де відбувалась суспільно-важлива подія. Замість цього вони вступили у довгі дискусії з порушниками, а ми так і лишились на схода», – відзначила журналістка.

Письмової заяви щодо подій Галина Єреміца до правоохоронних органів не надавала.

У прес-службі Нацполіції в Чернівецькій області представниці ІМІ повідомили, що жодних заяв або порушень, щодо перешкоджання журналістській діяльності під час пікету у Глибоці вони не фіксували.

Нагадаємо, у січні 2018 року журналістка Галина Єреміца повідомляла про перешкоджання вірянами у церкві.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1254
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду