detector.media
08.02.2019 11:07
Жуналістка «Чарівне.Online» повідомила про перешкоджання під стінами РДА
Жуналістка «Чарівне.Online» повідомила про перешкоджання під стінами РДА
Жуналістка «Чарівне.Online» Галина Єреміца повідомила, що у селищі Глибока (Чернівецька область) 7 лютого під час пікету представники та прихильники Російської православної церкви (УПЦ МП) не пропустили представників ЗМІ на зустріч з головою районної держадміністрації.

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на журналістку.

Журналістів заблокували на сходах, не даючи змогу потрапити до кабінету голови РДА, розповіла пані Єреміца.

«Чоловік 20-30 стали стіною, щоб не пропустити представників ЗМІ на другий поверх, де розміщується кабінет голови РДА. Я попередила, що є журналісткою, і щоб вони не перешкоджали моїй роботі. Однак натомість отримала обвинувачення, що це журналісти винні у всіх негараздах, які відбуваються в країні. Дехто навіть почав мене хрестити, наче я нечиста сила», – розповіла журналістка.

За повідомленням ІМІ, вон вела онлайн-трансляцію та закликала присутніх дати змогу ЗМІ виконувати свою роботу. Представники поліції, за словами журналістки, на перешкоджання її діяльності не реагували.

«Поліція мала одразу забезпечити мені і іншим колегам вільний доступ до приміщення РДА, де відбувалась суспільно-важлива подія. Замість цього вони вступили у довгі дискусії з порушниками, а ми так і лишились на схода», – відзначила журналістка.

Письмової заяви щодо подій Галина Єреміца до правоохоронних органів не надавала.

У прес-службі Нацполіції в Чернівецькій області представниці ІМІ повідомили, що жодних заяв або порушень, щодо перешкоджання журналістській діяльності під час пікету у Глибоці вони не фіксували.

Нагадаємо, у січні 2018 року журналістка Галина Єреміца повідомляла про перешкоджання вірянами у церкві.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY