Волинська журналістка Оксана Петрук повідомила про погрози у Facebook – поліція перевіряє

Волинська журналістка Оксана Петрук повідомила про погрози у Facebook – поліція перевіряє

12 Лютого 2019
3960

Волинська журналістка Оксана Петрук повідомила про погрози у Facebook – поліція перевіряє

3960
Журналістка Центру журналістських розслідувань «Сила правди» Оксана Петрук повідомила про погрози в соцмережі Facebook від чоловіка, який підписаний як Володимир Поліщук. Журналістка звернулася до поліції. У ГУ Нацполіції Волинської області повідомили, що здійснюють перевірку
Волинська журналістка Оксана Петрук повідомила про погрози у Facebook – поліція перевіряє
Волинська журналістка Оксана Петрук повідомила про погрози у Facebook – поліція перевіряє

Про погрози журналістці повідомляє Інститут масової інформації.

За словами пані Петрук, погрози вона почала отримувати після публікації розслідування про те, що на Волині збираються відкрити норкову ферму. Зокрема, 10 лютого вона побачила у Facebook негативні коментарі на свою адресу від чоловіка на ім’я Володимир Поліщук такого змісту: «Треба вичислити ту суку, яка це пише», «Таких продажних журналюг потрібно лайном обливати».

За словами журналістки, Володимир Поліщук уже видалив коментарі. Вона зберігла скріншоти.

11 лютого журналістка звернулася із заявою про погрози в Головне управління Національної поліції у Волинській області: «У своїй заяві я наголошувала на тому, що погрози пов’язані з моєю професійною діяльністю», – сказала вона і додала, що слідчий нібито схиляв її не писати заяву, мовляв, «нічого з того не вийде».

У поліції «Детектору медіа» повідомили, що проводять перевірку.

«Дійсно, журналістка зверталася з відповідною заявою. Повідомлення належним чином зареєстровано, відомості внесені до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Наразі за цим фактом триває перевірка. Повідомлення скероване за належністю до Рожищенського відділення Ківерцівського відділу поліції ГУНП у Волинській області, де буде розглянуто згідно закону про звернення громадян. Наразі перевірка з цього приводу ще триває», – сказав головний спеціаліст сектору комунікації ГУ Нацполіції у Волинській області Олег Плазовський.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що погрози про застосування насильства відносно журналіста у зв’язку з виконанням ним своїх професійних обов’язків є порушенням закону, і можуть тягнути за собою кримінальну відповідальність за частиною першою статті 345-1 Кримінального кодексу України.

За даними Інституту масової інформації, у січні 2019 року експерти ІМІ зафіксували загалом в Україні 16 випадків порушень свободи слова. З них 11 випадків стосуються фізичної агресії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3960
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду