Журналістка «Чернівці.Online» повідомила у поліцію про перешкоджання в церкві

Журналістка «Чернівці.Online» повідомила у поліцію про перешкоджання в церкві

28 Січня 2019
1344

Журналістка «Чернівці.Online» повідомила у поліцію про перешкоджання в церкві

1344
Журналістка інтернет-видання «Чернівці.Online» Галина Єреміца повідомляє, що у селі Васловівці Заставнівського району (Буковина) під час проведення зборів за перехід від Московського патріархату до ПЦУ віряни російської церкви напали на місцевих журналістів та перешкоджали зйомкам. Журналістка звернулася до поліції
Журналістка «Чернівці.Online» повідомила у поліцію про перешкоджання в церкві
Журналістка «Чернівці.Online» повідомила у поліцію про перешкоджання в церкві

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на журналістку інтернет-видання «Чернівці.Online» Галину Єреміцу.

«Під час зборів, які відбувалися у місцевій школі, громада прийняла рішення ще раз запросити місцевого священика вже «на камеру», який був проти зібрання. Для цього відправили ініціативну групу зборів разом із присутніми журналістами у місцеву церкву. Там було близько 40 вірян зі священиками та прислужниками церкви. Я знімала на телефон, а інший оператор – на відеокамеру. Але вже у церкві на нас буквально напали віряни з прокльонами, намагалися видерти у мене телефон, обзивали розкольниками тощо. Хоча я їм одразу ж пред’явила своє посвідчення і попередила, щоб не перешкоджали журналістській діяльності», – розповіла інформагентству пані Єреміца.

За її словами, місцевий священик не погодився прийти на загальні збори громади.

На місці події також була присутня поліція. У прес-службі Нацполіції у Чернівецькій області повідомили, що журналістка заявила про перешкоджання її діяльності з боку вірян.

«Наразі працівники Заставнівського відділення поліції перевіряють отриману інформацію. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні поліції.

Нагадаємо, у 2018 році на неокупованій території України ІМІ зафіксував 235 випадків порушень свободи слова. Категоріями-лідерами за кількістю порушень стали перешкоджання, погрози та напади на журналістів

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1344
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду