Журналіст поскаржився омбудсмену на Херсонську облраду

Журналіст поскаржився омбудсмену на Херсонську облраду

11 Січня 2019
1197

Журналіст поскаржився омбудсмену на Херсонську облраду

1197
У Херсоні журналіст Олег Батурін відправив скаргу Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій на Херсонську обласну раду, яка не надала відповіді на його запит.
Журналіст поскаржився омбудсмену на Херсонську облраду
Журналіст поскаржився омбудсмену на Херсонську облраду

Про це пише Інститут масової інформації з посиланням на журналіста.

Пан Батурін повідомив, що цікавився інформацією про зарплати і відрядження одного з працівників облради за 52 календарних дні. За його словами, подібну інформацію йому надавали раніше Каховська, Новокаховська міські, Бериславська районна та інші ради області. 

У Херсонській облраді повідомили, що продовжили термін основної відповіді на запит журналіста на 20 днів «у зв’язку з великим обсягом інформації до кінця року». Також канцелярія зауважила, що запит був поданий некоректно – в зворотній адресі не було зазначено місто.

В облраді повідомили, що 4 січня відправили журналісту відповідь.

«Ті 20 днів минули задовго до 4 січня, у будь-якому випадку. Хай відповідальний орган розбирається, чому в облраді півтори місяці не можуть порахувати зарплатню одного чиновника», – прокоментував пан Батурін.

За словами журналіста, на пошті йому повідомили, що листа не було.

Нагадаємо, за четвертий квартал 2018 року ІМІ зафіксував 44 випадки порушення свободи слова, з яких п'ять випадків - це «обмеження доступу до публічної інформації».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1197
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду