detector.media
11.01.2019 17:30
Журналіст поскаржився омбудсмену на Херсонську облраду
Журналіст поскаржився омбудсмену на Херсонську облраду
У Херсоні журналіст Олег Батурін відправив скаргу Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій на Херсонську обласну раду, яка не надала відповіді на його запит.

Про це пише Інститут масової інформації з посиланням на журналіста.

Пан Батурін повідомив, що цікавився інформацією про зарплати і відрядження одного з працівників облради за 52 календарних дні. За його словами, подібну інформацію йому надавали раніше Каховська, Новокаховська міські, Бериславська районна та інші ради області. 

У Херсонській облраді повідомили, що продовжили термін основної відповіді на запит журналіста на 20 днів «у зв’язку з великим обсягом інформації до кінця року». Також канцелярія зауважила, що запит був поданий некоректно – в зворотній адресі не було зазначено місто.

В облраді повідомили, що 4 січня відправили журналісту відповідь.

«Ті 20 днів минули задовго до 4 січня, у будь-якому випадку. Хай відповідальний орган розбирається, чому в облраді півтори місяці не можуть порахувати зарплатню одного чиновника», – прокоментував пан Батурін.

За словами журналіста, на пошті йому повідомили, що листа не було.

Нагадаємо, за четвертий квартал 2018 року ІМІ зафіксував 44 випадки порушення свободи слова, з яких п'ять випадків - це «обмеження доступу до публічної інформації».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY