PEN Ukraine назвав перекладачів книжки оповідань Сенцова

PEN Ukraine назвав перекладачів книжки оповідань Сенцова

23 Листопада 2018
1318
23 Листопада 2018
10:55

PEN Ukraine назвав перекладачів книжки оповідань Сенцова

1318
22 листопада Виконавча Рада Українського ПЕН назвала імена переможців конкурсу на переклад книжки оповідань українського режисера Олега Сенцова іноземними мовами, оголошеного в рамках спільної з Міжнародним фондом «Відродження» програми міні-ґрантів PEN Ukraine Translation Fund Grants.
PEN Ukraine назвав перекладачів книжки оповідань Сенцова
PEN Ukraine назвав перекладачів книжки оповідань Сенцова

Про це повідомляється на сайті PEN Ukraine

Англійською мовою книжку перекладе доктор Вільям Блекер (Dr Uilleam Blacker), який раніше вже переклав три оповідання Олега Сенцова для сайту PEN International. Також він переклав англійською роман «НепрОсті» Тараса Прохаська.

Книжка оповідань Олега Сенцова в перекладах пана Блекера має з’явитися друком в американському видавництві Deep Vellum Publishing восени 2019 року.

Перекладачем книжки польською мовою стане письменник, перекладач і критик Богдан Задура (Bohdan Zadura). Раніше він переклав польською твори Дмитра Павличка, Юрія Андруховича, Андрія Бондаря, Василя Махна, Остапа Сливинського, Наталки Білоцерківець, Сергія Жадана, Василя Слапчука, Галини Крук, Андрія Любки та інших українських авторів.

Польський переклад книжки Олега Сенцова вийде у серії Wschodni Express («Східний експрес») видавництва інституції Warsztaty Kultury («Майстерня культури») навесні 2019 року.

Водночас члени Виконавчої Ради Українського ПЕН не визначили переможця в номінації «Німецька мова», тому конкурс для німецькомовних перекладачів продовжений до 3 грудня 2018 року. З умовами конкурсу можна ознайомитися на сайті Українського ПЕН.

Конкурс на переклад оповідання Сенцова було оголошено у листопаді 2018 року.

Книжка оповідань Олега Сенцова вийшла російською мовою 2015 року. Твори із цього видання читалися в рамках акцій на підтримку Сенцова в різних країнах і різними мовами. 2017 року видання з’явилося французькою мовою в перекладі Ірини Дмитришин. Книжка включає в себе 8 творів: «Автобиография», «Собака», «Детство», «Больничка», «Школа», «Завещание», «Бабушка» та «Макары».

Як відомо, Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

5 жовтня Сенцов написав відкритого листа про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування. Голодування з вимогою звільнити усіх українців-політв'язнів Кремля він тримав 145 днів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1318
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду