Film. ua планує запровадити журналістську премію

Film. ua планує запровадити журналістську премію

2 Листопада 2018
1520
2 Листопада 2018
14:15

Film. ua планує запровадити журналістську премію

1520
Кінокомпанія Film. ua Group планує у 2020 році запровадити Міжнародну журналістську премію імені британського журналіста Гарета Джонса.
Film. ua планує запровадити журналістську премію
Film. ua планує запровадити журналістську премію

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Журналістську премію для представників ЗМІ, які об’єктивно, сміливо та неупереджено висвітлюють події, що відбуваються в Україні, планують заснувати в рамках соціально-просвітницького проекту, метою якого є популяризація Гарета Джонса в Україні та світі.

Гарет Джонс – британській журналіст, який, ризикуючи життям, тричі відвідав радянську Україну в найважчий період її історії. У 1930-1933 роках він побачив голод власними очима і розповів про це світу. Журналістські розслідування Гарета згодом стали підґрунтям для написання алегоричного роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.  

Також у рамках проекту Film. ua Group спільно з компанією Amuseum організовують інтерактивну виставку, що триватиме з 20 листопада по 10 грудня в столичній галереї «Лавра».

Крім того, кінокомпанія планує ініціювати встановлення пам’ ятника Гарету Джонсу та перейменування однієї з вулиць Києва на честь Гарета Джонса. Обидві події заплановано на 2019 рік.

Нагадаємо, Kinorob (Film.ua Group) наразі працює над виробництвомісторичного трилера «Гарет Джонс», режисеркою якого є Аґнєшка Голланд.  Стрічка, яка є копродукцією України, Польщі та Великобританії, планується до виходу в прокат у 2019 році. Створюється за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. 

У головних ролях: Джеймс Нортон, Ванесса Кірбі, Пітер Сарсгаард,  Джозеф Моул, Кеннет Кренем, українські актори Яків Ткаченко, Олег Драч, Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала та Аліна Ковальська.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1520
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду