detector.media
02.11.2018 14:15
Film. ua планує запровадити журналістську премію
Film. ua планує запровадити журналістську премію
Кінокомпанія Film. ua Group планує у 2020 році запровадити Міжнародну журналістську премію імені британського журналіста Гарета Джонса.

Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Журналістську премію для представників ЗМІ, які об’єктивно, сміливо та неупереджено висвітлюють події, що відбуваються в Україні, планують заснувати в рамках соціально-просвітницького проекту, метою якого є популяризація Гарета Джонса в Україні та світі.

Гарет Джонс – британській журналіст, який, ризикуючи життям, тричі відвідав радянську Україну в найважчий період її історії. У 1930-1933 роках він побачив голод власними очима і розповів про це світу. Журналістські розслідування Гарета згодом стали підґрунтям для написання алегоричного роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.  

Також у рамках проекту Film. ua Group спільно з компанією Amuseum організовують інтерактивну виставку, що триватиме з 20 листопада по 10 грудня в столичній галереї «Лавра».

Крім того, кінокомпанія планує ініціювати встановлення пам’ ятника Гарету Джонсу та перейменування однієї з вулиць Києва на честь Гарета Джонса. Обидві події заплановано на 2019 рік.

Нагадаємо, Kinorob (Film.ua Group) наразі працює над виробництвомісторичного трилера «Гарет Джонс», режисеркою якого є Аґнєшка Голланд.  Стрічка, яка є копродукцією України, Польщі та Великобританії, планується до виходу в прокат у 2019 році. Створюється за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. 

У головних ролях: Джеймс Нортон, Ванесса Кірбі, Пітер Сарсгаард,  Джозеф Моул, Кеннет Кренем, українські актори Яків Ткаченко, Олег Драч, Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала та Аліна Ковальська.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY