Журналісти ZIKу заявляють про перешкоджання мером Дружківки

Журналісти ZIKу заявляють про перешкоджання мером Дружківки

4 Жовтня 2018
1631

Журналісти ZIKу заявляють про перешкоджання мером Дружківки

1631
Телеканал ZIK повідомляє, що 3 жовтня журналісти програми військових розслідувань «Стежками війни» намагалися отримати коментарі у мера Дружківки (Донецька область) Валерія Гнатенка, а він «накинувся на камеру із кулаками»
Журналісти ZIKу заявляють про перешкоджання мером Дружківки
Журналісти ZIKу заявляють про перешкоджання мером Дружківки

Про це йдеться в релізі каналу.

За повідомленням журналістів, вони відправляли у міську раду Дружківки інформаційний запит, «але і тоді, і пізніше Валерій Гнатенко так і не знайшов часу для коментаря», тож вони приїхали до виконкому.

У релізі зазначається, що пану Гнатенку нібито закидають співпрацю із сепаратистами у 2014 році. 

«Наша команда хотіла поцікавитися, з яких причин він виступав під триколорами і чи вважає це державною зрадою, саме тому чекала на діючого мера під дверима його кабінету. Але публічна офіційна особа Валерій Гнатенко замість поспілкуватися вирішив, ламаючи телекамеру, прогнати знімальну групу. Валерій Гнатенко заявив, що коментарів телеканалу ZIK не даватиме», – повідомили журналісти.

На відео видно, що мер Дружківки намагається відхилити камеру телеканалу.

Команда «Стежок війни» викликала правоохоронців і написала заяву про перешкоджання журналістській діяльності. Інспектор Дружківскього відділення поліції Краматорського відділення ГУ НП в Донецькій області Ганна Кисельова повідомила «Детектору медіа», що заява журналістів зафіксована.

«Внесено в журнал єдиного обліку заяв та звернень громадян Дружківського відділення. Наразі проводиться перевірка», – сказала вона.

«Детектор медіа» також намагався зв’язатися з мером Дружківки. У приймальній виконкому сказали, що повідомлення журналістів про напад – «брехня» та пообіцяли зв'язатися з редакцією, «якщо буде потреба».

Нагадаємо, 14 червня 2017 року інтернет-видання «Халва» повідомляло, що у Дружківці директор Торецького виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства (ВУВКГ) Олексій Долбещенков забороняв оператору видання Віктору Сотнікову здійснювати відеозйомку прес-конференції. 

З початку 2018 року експерти Інституту масової інформації зафіксували в Україні загалом 168 випадків порушень свободи слова у 23 регіонах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1631
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду