Невідомі напали на журналістів ICTV, поліція відкрила провадження

Невідомі напали на журналістів ICTV, поліція відкрила провадження

2 Жовтня 2018
1760

Невідомі напали на журналістів ICTV, поліція відкрила провадження

1760
У ніч із 28 на 29 вересня в Голосіївському районі декілька осіб напали на оператора та журналістку програми «Надзвичайні новини» телеканалу ICTV Юлію Гунько. Столична поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання
Невідомі напали на журналістів ICTV, поліція відкрила провадження
Невідомі напали на журналістів ICTV, поліція відкрила провадження

Про напад на журналістку повідомив журналіст і автор програми «Надзвичайні новини» Костянтин Стогній.

«І раніше були напади на журналістів "Надзвічаних новин". Але ось так, щоб по кілька разів на місяць... На очах у переляканої нової поліції... Хоча і поліціянту дісталося від мажорів, що п'яними поверталися під ранок додому.

Знаю, що в середу засідання Комітету Свободи слова в ВР, доручив написати запити. Дуже б хотілося, щоб журналісти, які стали чиновниками, спромоглися хоч щось зробити для допомоги в роботі журналістам нинішнім», – написав він.

Відділ комунікації повідомляє, що вночі 29 вересня на вул. Ломоносова під час проведення відеозйомки між знімальною групою телеканалу та невідомими особами виник конфлікт: «Кілька чоловіків намагалися перешкоджати зйомкам, при цьому один із них пошкодив відеокамеру та вдарив журналістку».

Слідчим відділом Голосіївського управління поліції ГУНП у м. Києві відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. За протиправні дії зловмисникам загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, в понеділок, 6 серпня, ввечері з'явилася інформація, що на будинок ведучої програми «Надзвичайні новини» телеканалу ICTV Вікторії Сеник напали невідомі. Повідомлялося, що люди в камуфляжній формі начебто перелізли через паркан і стали вибивати двері в будинку, де журналістка мешкає з батьками. Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 162 Кримінального кодексу України – порушення недоторканості житла.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1760
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду