У Дружківці журналісти «Халви» повідомляють про перешкоджання діяльності з боку чиновника

У Дружківці журналісти «Халви» повідомляють про перешкоджання діяльності з боку чиновника

16 Червня 2017
1553

У Дружківці журналісти «Халви» повідомляють про перешкоджання діяльності з боку чиновника

1553
14 червня у Дружківці (Донецька область) директор Торецького виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства (ВУВКГ) Олексій Долбещенков забороняв оператору інтернет-видання «Халва» Віктору Сотнікову здійснювати відеозйомку прес-конференції
У Дружківці журналісти «Халви» повідомляють про перешкоджання діяльності з боку чиновника
У Дружківці журналісти «Халви» повідомляють про перешкоджання діяльності з боку чиновника

Про це «Детектору медіа» повідомила журналістка видання Світлана Агаджанян.

За її словами, прес-конференція відбулася у кабінеті пана Долбещенкова, в центральному офісі ВУВКГ, але без участі оператора «Халви».

 «Захід відбувся, але без нашого оператора, бо пан Олексій категорично відмовився проводити конференцію за присутності оператора "Халви". Він вийшов зі свого кабінету. З часом вийшов наш оператор, а Олексій Долбенщиков потім повернувся і провів захід», – розказала пані Агаджанян і додала, що оператор пішов на прес-конференцію без журналіста, бо редакція працює на волонтерських засадах та не має можливості сплачувати заробітню плату колективу.

Журналістка також зазначила, що прес-конференцію анонсували завчано.

 «Захід був публічним, анонсували його завчасно. Раніше ми знімали відео про роботу підприємства, про пориви, про питання підвищення тарифу на воду. Керівник підприємства за це нас і не любить», – повідомила пані Агаджанян.

«Детектору медіа» директор Торецького ВУВКГ Олексій Долбещенков повідомив, що «нікому нічого не забороняв».

«Ніхто нікому нічого не забороняв. Я директор офіційного підприємства. Працюю із засобами масової інформації при нагоді, коли вони надають документи, що підтверджують своє ставлення до друкованих засобів масової інформації. У мене в кабінеті знаходилися три представника ось цих ЗМІ. Була призначена зустріч, були підготовлені документи. Я попросив у всіх інших подати документи про те, що вони є представниками ЗМІ. Ніхто мені більше нічого не надав», – прокоментував пан Долбещенков.

Він також зазначив, що не знає видання «Халва».

«Всі, хто у мене був, я знаю особисто, знаю, що вони працюють в цих ЗМІ. Хто така "Халва"? Якщо ви є зареєстрованим ЗМІ, ви маєте права і я з вами завжди буду працювати. Але, будь ласка, нехай присутні ті люди, які підтвердять, що вони працюють в даному представництві, ми будемо працювати і я буду відповідати на всі питання, які будуть задані», – додав він та порекомендував «Детектору медіа» подавати письмовий запит.

У редакції «Халви» зазначили, що своє посвідчення пану Долбещенкову оператор Віктор Сотніков показував. Він має намір подавати заяву до поліції за перешкоджання журналістської діяльності.

За останніми даними Інституту масової інформації (ІМІ), За п’ять місяців 2017 року ІМІ зафіксував загалом на території України 102 випадки порушень свободи слова.  Найбільшу кількість порушень було зафіксовано у категорії «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» – 32 випадки (за той же період 2016 року – 38 випадків).

Нагадаємо, 14 червня в Одесі представники приватної охоронної фірми «Зевс», співробітники департаменту муніципальної охорони і поліції тривалий час не пускали журналістів низки видань на сесію міської ради, заблокувавши вхід до будівлі.

У Миколаєві 13 червня на кореспондента «Преступности.Нет» Тараса Леонтяна накинувся з лопатою працівник дорожньої служби ТОВ «Дорлідер» та погрожував йому розправою за те, що він знімає процес ремонту дороги.

В Ужгороді 2 червня на території автостанції охоронець та кілька працівників вокзалу в усній формі наказали знімальній групі «21 каналу».

На фото - Олексій Долбещенков

Фото: скріншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1553
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду