Журналістку NewsOne вдарили під час прямого включення під ГПУ (ДОПОВНЕНО)

Журналістку NewsOne вдарили під час прямого включення під ГПУ (ДОПОВНЕНО)

17 Вересня 2018
8263
17 Вересня 2018
16:37

Журналістку NewsOne вдарили під час прямого включення під ГПУ (ДОПОВНЕНО)

8263
Журналістку телеканалу NewsOne Дарину Білеру вдарили під час прямого включення під ГПУ.
Журналістку NewsOne вдарили під час прямого включення під ГПУ (ДОПОВНЕНО)
Журналістку NewsOne вдарили під час прямого включення під ГПУ (ДОПОВНЕНО)

Відео з інцидентом виклав телеканал на своїй сторінці в YouTube. В ролику видно, як спершу в Дарину Білеру чимось кинули (за словами самої журналістки, це були яйця та лід), а потім до камери підійшов чоловік, який почав кричати «Геть звідси!»

Оператор та журналістка відійшли вбік та продовжили пряме включення, однак до них підійшла жінка, яка вдарила мікрофон з логотипом NewsOne, а потім в кадрі з’явилась інша учасниця протесту, як вдарила саму журналістку. Після цього Дарина Білера вибачилася й сказала, що змушена перервати включення з міркувань безпеки.

Відео, яке поширив канал NewsOne:

Відео з іншим ракурсом інциденту:

За останніми даними, Дарина Білера вирішила написати заяву в Печерському відділенні поліції Києва про напад під час виконання професійних обов’язків. За словами журналістки, в неї погіршився слух після отриманого удару й вона має намір викликати швидку допомогу через погане самопочуття.

Пізніше відділ комунікації поліції Києва повідомив, що за фактом нападу на знімальну групу телеканалу правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання професійній діяльності журналіста). Жінку, яка під час прямого включення вдарила журналістку, затримали і доставили до управління поліції, де з нею проводять слідчі дії.

Нагадаємо, сьогодні під Генеральною прокуратурою України відбулася акція протесту через передачу Росії уродженця Інгушетії Тимура Тумгоєва. За попередніми даними, поліція, яка охороняла будівлю ГПУ, застосувала воду і сльозогінний газ проти мітингувальників. Також повідомляється про сімох потерпілих правоохоронців. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8263
Читайте також
02.10.2018 14:34
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
4 391
21.09.2018 14:29
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 106
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду