Юсуф Інан повідомив з турецької в’язниці, що з ним усе добре – син

Юсуф Інан повідомив з турецької в’язниці, що з ним усе добре – син

12 Вересня 2018
1819
12 Вересня 2018
16:58

Юсуф Інан повідомив з турецької в’язниці, що з ним усе добре – син

1819
Турецький журналіст Юсуф Інан, якого вивезли з України у середині липня 2018 року та наразі тримають у в’язниці Ізміра у Туреччині, підтримує зв’язок з рідними через листування
Юсуф Інан повідомив з турецької в’язниці, що з ним усе добре – син
Юсуф Інан повідомив з турецької в’язниці, що з ним усе добре – син

Про це «Детектору медіа» розказав його син Бюньямін Інан.

«Мій дядько з Ізміра відвідує батька щосереди. Він надсилає листи, у яких повідомляє, що добре почувається. Він завжди дає нам позитивні повідомлення у своїх листах. Його дружина та двоє дітей живуть в Україні і він переймається через те, що мусив їх залишити», – розказав він.

Син Інана, як і раніше, називає вивезення батька до Туреччини незаконним.

«Він точно незаконно вивезений з України. Влада Туреччини навіть не отримала його паспорт. Вони викрали його приватним літаком. Вони не можуть надати ніяких доказів його вини, але тим не менше він знаходиться у в'язниці», – розказав син журналіста.

Нагадаємо, журналіста судять в Ізмірі, де він зараз перебуває. Перше судове засідання відбулося у липні. Дата другого засідання поки що, за словами сина журналіста, не призначена.

Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ, Юсуф Інан покинув Туреччину у 2016 році після спроби державного перевороту, а згодом нібито керував з України інтернет-медіа, яке спеціалізується на ізмірських темах. Видання, за повідомленням ЗМІ, різко критикувало уряд партії «Справедливості та Розвитку». 

12 липня турецькі спецслужби вивезли журналіста з України. Спочатку у Генеральній прокуратурі України повідомили «Детектору медіа», що не мають жодної інформації про журналіста Юсуфа Інана і що запитів від Туреччини на його видачу не отримували, та порекомендували звернутися до Мін'юсту, «який приймає рішення про видачу особи». Водночас джерело «Детектора медіа» у СБУ тоді повідомило, що журналіста затримували в Миколаєві, де він мешкав із родиною, співробітники СБУ, які виконували доручення ГПУ щодо екстрадиції. Наступного дня, 19 липня, речник ГПУ Андрій Лисенко таки підтвердив видачу журналіста Юсуфа Інана Туреччині

1 серпня в Апеляційному суді Миколаївської області мав відбутися розгляд апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді про екстрадиційний арешт відносно турецького журналіста. Засідання перенесли, позаяк, за словами адвоката Інни Кузьміних, прокуратура не змогла пояснити, де наразі перебуває Юсуф Інан. 4 серпня суд знову перенесли з тієї ж причини. 13 серпня засідання перенесли через відсутність складу суду

Прокуратура Миколаївської області у відповідь на запит «Детектора медіа» також повідомила, що не знає про місцеперебування журналіста Юсуфа Інана.

На фото -Юсуф Інан

Фото: архів Бюньяміна Інана

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1819
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду