Турецькі спецслужби таємно вивезли з України журналіста Юсуфа Інана – ЗМІ (ДОПОВНЕНО)

Турецькі спецслужби таємно вивезли з України журналіста Юсуфа Інана – ЗМІ (ДОПОВНЕНО)

17 Липня 2018
2371

Турецькі спецслужби таємно вивезли з України журналіста Юсуфа Інана – ЗМІ (ДОПОВНЕНО)

2371
Сайт телеканалу ATR повідомив, що 12 липня спецслужби Туреччини вивезли з України журналіста Юсуфа Інана, якого звинувачують у членстві в терористичній організації Фетуллаха Ґюлена.
Турецькі спецслужби таємно вивезли з України журналіста Юсуфа Інана – ЗМІ (ДОПОВНЕНО)
Турецькі спецслужби таємно вивезли з України журналіста Юсуфа Інана – ЗМІ (ДОПОВНЕНО)

Канал посилається на повідомлення турецької газети «Акшам» та зазначає, що журналіст має опозиційну турецькій владі позицію.

За повідомленням видання, Юсуф Інан покинув Туреччину у 2016 році після спроби перевороту, а згодом нібито керував з України інтернет-медіа, яке спеціалізується на ізмірських темах. Видання, за повідомленням газети, нібито різко критикувало уряд партії «Справедливості та Розвитку».

Крім того, як зазначає сайт каналу ATR, в українському сегменті Facebook з'явилися повідомлення, про викрадення Юсуфа Інана агентами турецького MIT (Milli Istihbarat Teşkiliatı). Такі ж операції без санкції місцевих судів проти нібито гюленістів турецькі спецслужби провели останнім часом в Азерайджане, Косово і Габоні, йдетья на сайті  ATR.

Видання Hurriyet Daily News повідомило, що «ключовий підозрюваний в терористичній організації FETÖ був повернутий до Туреччини в рамках операцій проти групи 15 липня».

У повідомленні «Громадського радіо» зазначено, що Юсуф Інан оголошений у розшук як член злочинної організації в провінції Ізмір.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до прес-секретарки Служби безпеки України Олени Гітлянської. Вона повідомила, що їй нічого не відомо та порадила звернутись до Генеральної прокуратури України. 

«Детектор медіа» поцікавився у Генеральної прокуратури України щодо можливої екстрадиції турецького журналіста.

Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що ГПУ нічого не відомо щодо цієї особи.

«До ГПУ стосовно цієї людини жодних запитів не надходило. Питаннями екстрадиції займається Мінюст, а потім він дає доручення прокуратурі. Нам ніяких доручень не було», – сказав він.

У прес-службі Прокуратури Києва також повідомили, що екстрадиційна перевірка стосовно пана Інана ними проводилась.

«Детектор медіа» звертатиметься із запитом до Міністерства юстиції України.

Нагадаємо, 5 березня 2018 року особи в цивільному, що представилися співробітниками української поліції, намагалися викрасти азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнлі з квартири, яку він орендував тоді в Києві.

У липні 2018 року казахська журналістка Жанари Ахмет, яка намагається отримати в Україні статус біженця, також заявила про спробу її викрадення в місті Києві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2371
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
федя
2103 дн. тому
как мне одна бабка сказала, к юсуфу приехала домой сбу ,устроила маски-шоу и забрала его.а потом скорее всего передала туркам.мы же с турками вроде типа друзья.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду