Сенцов втрачає надію та попросив більше не казати йому, що свобода наближається - Каплан

Сенцов втрачає надію та попросив більше не казати йому, що свобода наближається - Каплан

18 Серпня 2018
1194

Сенцов втрачає надію та попросив більше не казати йому, що свобода наближається - Каплан

1194
Український режисер Олег Сенцов, який 97-й день голодує в російській колонії, «більше не вірить» у те, що звільнення наближається, заявляє його двоюрідна сестра Наталія Каплан.
Сенцов втрачає надію та попросив більше не казати йому, що свобода наближається - Каплан
Сенцов втрачає надію та попросив більше не казати йому, що свобода наближається - Каплан

Про це вона сказала в коментарі агенції AFP, передає «Радіо Свобода».

«Він втрачає надію», - зазначила Каплан 16 серпня.

За тиждень до цього вона отримала листа від Сенцова, в якому він написав, що відчуває, що «кінець близький».

«У листі він написав мені, що ми більше не повинні говорити йому, що свобода наближається, він більше не вірить», - додала Наталія Каплан.

За словами сестри Сенцова, вона чекає, коли західні лідери чинитимуть тиск на Москву і «знайдуть якийсь важіль для звільнення Олега й інших політичних в'язнів».

«Такий важіль дійсно існує, я в цьому впевнена. Ми не можемо опускати руки, поки Олег продовжує бій. Це було б зрадою як Олега, так і людей, які докладають таких величезних зусиль, щоб реалізувати його звільнення», - зазначила вона.

Нагадаємо, в липні 2018 року мати Сенцова направила Путіну прохання помилувати сина.

Управління з забезпечення конституційних прав громадян при Адміністрації президента РФ відповіло на її лист та повідомило, що для початку процедури помилування її син має самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням. За словами сестри Сенцова - Наталії Каплан - режисер не проситиме про помилування.

14 серпня, на 93-й день голодування, Олега Сенцова у колонії відвідала російська правозахисниця Зоя Свєтова. Вона розповіла, що Сенцов майже не встає, він називає свій стан «передкритичним».

Як відомо, Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори, Human Rights Watch, Уряд КанадиМЗС Швеції та ін.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1194
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду