Омбудсмен Денісова спростувала інформацію про те, що Сенцов нібито покинув колонію

Омбудсмен Денісова спростувала інформацію про те, що Сенцов нібито покинув колонію

12 Серпня 2018
1401

Омбудсмен Денісова спростувала інформацію про те, що Сенцов нібито покинув колонію

1401
Уповноважений Верховної Ради з прав людини прокоментувала інформацію, яку напередодні поширила журналістка Вікторія Івлєва, що літак із Олегом Сенцовим нібито вилетів із Салехарда. Пізніше цю інформацію спростувала Федеральна служба виконання покарань РФ, а також сама журналістка, зазначивши, що «над ними просто посміялися».
Омбудсмен Денісова спростувала інформацію про те, що Сенцов нібито покинув колонію
Омбудсмен Денісова спростувала інформацію про те, що Сенцов нібито покинув колонію

Про це омбудсмен повідомила «Громадському».

«Важко коментувати це... Сподіваємося кожного разу, що буде підтверджена інформація (про звільнення Олега Сенцова - ред.), але у Лабитнангі (у колонії - ред.) так шуткують із журналістами та громадянами, які думають, що налагодили контакт з працівниками у колонії», - зазначила Денісова.

Вона також нагадала, що кілька днів тому у Сенцова була медична комісія, яка після обстеження, за неофіційними даними, зробила висновок, що Сенцов «почувається нормально» і його можна перевозити.

«Вчора говорили з Москальковою (уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова - ред.), вона каже, що у нього все в порядку, нічого нового, її риторика не змінилася», - додала омбудсмен.

Спростування з боку Слубжи виконання покарань РФ щодо виліту Сенцова розповсюдили російські ЗМІ, проте на офіційному сайті відомства відповідна заява відсутня.

Як відомо, українського режисера Олега Сенцова у 2015 році засудили в РФ до 20 років колонії суворого режиму за нібито створення терористичного угрупування. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів, утримуваних Росією.

За словами адвоката Дмитра Дінзе, Сенцов має намір голодувати до кінця. Посилаючись на інформацію «дипломатів, які контактують з Росією», Дінзе також повідомив, що відпускати Сенцова у РФ не планують. За словами адвоката, політв'язень наразі переживає третю кризу голодування і фотографії не передають його реального стану, бо він майже не встає з ліжка і схуд на 30 кілограмів.

Як зазначив Дінзе, Сенцов проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскількі «завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться і, ймовірніше за все, може лише нашкодити йому». Він також проти переведення у лікарню деінде, «оскільки просто не витримає етапування і може померти».

8 серпня сестра Сенцова - Наталя Каплан - повідомила, що стан Сенцова, судячи з його листа, «катастрофічний». За її словами, режисер написав їй, що «кінець близький».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1401
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду