detector.media
12.08.2018 10:20
Омбудсмен Денісова спростувала інформацію про те, що Сенцов нібито покинув колонію
Омбудсмен Денісова спростувала інформацію про те, що Сенцов нібито покинув колонію
Уповноважений Верховної Ради з прав людини прокоментувала інформацію, яку напередодні поширила журналістка Вікторія Івлєва, що літак із Олегом Сенцовим нібито вилетів із Салехарда. Пізніше цю інформацію спростувала Федеральна служба виконання покарань РФ, а також сама журналістка, зазначивши, що «над ними просто посміялися».

Про це омбудсмен повідомила «Громадському».

«Важко коментувати це... Сподіваємося кожного разу, що буде підтверджена інформація (про звільнення Олега Сенцова - ред.), але у Лабитнангі (у колонії - ред.) так шуткують із журналістами та громадянами, які думають, що налагодили контакт з працівниками у колонії», - зазначила Денісова.

Вона також нагадала, що кілька днів тому у Сенцова була медична комісія, яка після обстеження, за неофіційними даними, зробила висновок, що Сенцов «почувається нормально» і його можна перевозити.

«Вчора говорили з Москальковою (уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова - ред.), вона каже, що у нього все в порядку, нічого нового, її риторика не змінилася», - додала омбудсмен.

Спростування з боку Слубжи виконання покарань РФ щодо виліту Сенцова розповсюдили російські ЗМІ, проте на офіційному сайті відомства відповідна заява відсутня.

Як відомо, українського режисера Олега Сенцова у 2015 році засудили в РФ до 20 років колонії суворого режиму за нібито створення терористичного угрупування. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів, утримуваних Росією.

За словами адвоката Дмитра Дінзе, Сенцов має намір голодувати до кінця. Посилаючись на інформацію «дипломатів, які контактують з Росією», Дінзе також повідомив, що відпускати Сенцова у РФ не планують. За словами адвоката, політв'язень наразі переживає третю кризу голодування і фотографії не передають його реального стану, бо він майже не встає з ліжка і схуд на 30 кілограмів.

Як зазначив Дінзе, Сенцов проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскількі «завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться і, ймовірніше за все, може лише нашкодити йому». Він також проти переведення у лікарню деінде, «оскільки просто не витримає етапування і може померти».

8 серпня сестра Сенцова - Наталя Каплан - повідомила, що стан Сенцова, судячи з його листа, «катастрофічний». За її словами, режисер написав їй, що «кінець близький».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY