На Дніпропетровщині підірвали редакцію газети «Событие» – ЗМІ (ДОПОВНЕНО)

На Дніпропетровщині підірвали редакцію газети «Событие» – ЗМІ (ДОПОВНЕНО)

11 Липня 2018
3015

На Дніпропетровщині підірвали редакцію газети «Событие» – ЗМІ (ДОПОВНЕНО)

3015
10 липня видання «Днепр. Главное» повідомило, що у місті Кам'янське (Дніпропетровська область) в приміщення редакції «Событие» кинули гранату. Ніхто не постраждав.
На Дніпропетровщині підірвали редакцію газети «Событие» – ЗМІ (ДОПОВНЕНО)
На Дніпропетровщині підірвали редакцію газети «Событие» – ЗМІ (ДОПОВНЕНО)

На сайті зазначено, що від вибуху загорілося приміщення редакції, а вибуховою хвилею винесло міжкімнатні двері так, що ними пробило стіну. Журналісти в цей момент знаходились в іншому приміщенні та не постраждали.

«Поруч з місцем злочину знайдена балаклава для приховування особи та інші предмети, які говорять про сплановані дії злочинців», – пише видання. 

Головний редактор газети «Событие» Олена Міхолажіна повідомила виданню, що в редакції пов'язують напад з професійною діяльністю і конкретно критикою мера міста Кам'янське Андрія Білоусова.

Зокрема, як пише видання, журналісти вважають, що це пов'язано з виходом в новому номері газети статті про неправомірну установку мером прихованих засобів фото- і відео спостереження за працівниками міської ради, яке було виявлено 5 липня і задокументовано поліцією в відділі реклами міськради.

Журналісти видання планують передати інформацію про подію директору представництва Freedom House в Україні Метью Шаафу, Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні, а також НСЖУ, повідомляє «Днепр. Главное».

Голова Дніпропетровської обласної організації спілки журналістів Олексій Ковальчук висловив стурбованість тим, що сталося і закликав правоохоронців забезпечити об'єктивне розслідування, а також знайти та покарати злочинців, пише видання.

На Facebook-сторінці видання також з'явилося повідомлення про інцидент. Редакція повідомляє про підпал.

На сайті «Событие» у новині про пожежу в офісі газети повідомляється, що видання «підконтрольне Опозиційному блоку».

Нагадаємо, увечері 22 лютого в місті Рівне невідомий чоловік підпалив редакцію інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада», журналісти якого займаються розслідуваннями. У поліції розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). 

Національна поліція Рівненської області розпочала досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

Головний редактор інформаційно-аналітичного видання «Четверта влада» Володимир Торбіч повідомив «Детектору медіа», що підпал приміщення редакції пов’язаний виключно з професійною журналістською діяльністю.

Правозахисна організація Freedom House в Україні засуджує переслідування проти активістів та закликає провести чесне й неупереджене розслідування підпалу офісу інформаційно-аналітичного видання «Четверта влада» у Рівному.

«Рада реформ Рівного», Інститут масової інформації та Transparency International Україна закликають правоохоронні органи  максимально оперативно розслідувати злочини проти журналістів і громадських активістів і запобігти загостренню ситуації.

Прокуратура Рівненської області взяла на контроль хід проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного пошкодження майна шляхом підпалу, яке належить редакції місцевого видання «Четверта влада».

Фото: «Днепр. Главное»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3015
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду