У Рівному невідомий підпалив редакцію «Четвертої влади». Поліція розпочала розслідування

У Рівному невідомий підпалив редакцію «Четвертої влади». Поліція розпочала розслідування

23 Лютого 2018
2231

У Рівному невідомий підпалив редакцію «Четвертої влади». Поліція розпочала розслідування

2231
Увечері 22 лютого в місті Рівне невідомий чоловік підпалив редакцію інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада», журналісти якого займаються розслідуваннями. У поліції розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу)
У Рівному невідомий підпалив редакцію «Четвертої влади». Поліція розпочала розслідування
У Рівному невідомий підпалив редакцію «Четвертої влади». Поліція розпочала розслідування

Про підпал журналісти «Четвертої влади» повідомили на сторінці видання у Facebook ввечері 22 лютого.

«Близько 19:00 до будівлі редакції увійшов невідомий та підпалив запалювальну суміш. Вогонь пошкодив приміщення на першому поверсі будівлі. На щастя, ніхто не постраждав», – йдеться у повідомленні.

Заступниця головного редактора видання Антоніна Торбіч розказала деталі.

Головний редактор «Четвертої влади» Володимир Торбіч повідомив у Facebook, що редакцію підпалили за допомогою бензину та речовини на зразок уайт-спіриту. За його словами, до приїзду пожежників пожежу тушили самотужки. Він також виклав на своїй сторінці фоторобот підпалювача.

«Детектор медіа» звернувся до пана Торбіча по коментар.

За фактом умисного пошкодження майна шляхом підпалу Національна поліція Рівненської області розпочала досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 194 Кримінального кодексу України. Поліцейські розшукують зловмисника та встановлюють усі обставини події. Про це повідомляється на сайті поліції.

«За попередньою інформацією невідомий чоловік зайшов до будинку, залишив там дві пластикові пляшки з бензином та підпалив їх. Вогонь побачив  син потерпілого, 37-річного рівнянина, який у цей момент зійшов з другого поверху та відразу кинувся кликати на допомогу, – йдеться у повідомленні. – 37-річний господар будинку пов'язує цю подію зі своєю професійною діяльністю».

Зазначимо, що 17 лютого невідомі пограбували хостинг, на якому розміщувався інформаційно-аналітичний портал «Четверта влада», наразі сайт видання недоступний.

У липні 2017 року на Рівненщині поліція відкрила кримінальне провадження за перешкоджання професійній діяльності журналістам видання «Четверта влада», на яких у червні напав нелегальний бурштинокопач.

У листопаді 2017 року журнаілст видання «Четверта влада» Сергій Костеж повідомляв, що колеса його автомобіля порізали невідомі, коли він приїхав висвітлювати у місті Павлоград (Дніпропетровська область) суд по справі Сергія Білогородського, якого звинувачують у фінансуванні терористів ОРДО.

Фото, відео - Facebook-сторінка «Четвертої влади»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2231
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду