Адвокат Сенцова повідомив, що стан його підзахисного «стабільний і без змін»

Адвокат Сенцова повідомив, що стан його підзахисного «стабільний і без змін»

29 Червня 2018
1291

Адвокат Сенцова повідомив, що стан його підзахисного «стабільний і без змін»

1291
Український режисер Олег Сенцов, ув'язнений в російській колонії, голодує 47-й день із вимогою до РФ звільнити усіх українських політв'язнів.
Адвокат Сенцова повідомив, що стан його підзахисного «стабільний і без змін»
Адвокат Сенцова повідомив, що стан його підзахисного «стабільний і без змін»

Стан Олега Саенцова залишається стабільним. Про це повідомив у Facebook його адвокат Дмитро Дінзе.

«У Олега Сенцова поки стабільно і без змін», - написав він.

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова у своїй заяві висловила занепокоєння, що через «суперечливі повідомлення» про стан Сенцова може бути, що його годують примусово «невідомою сумішшю». Сама Уповноважений Верховної Ради з прав людини потрапити до колонії, де утримують українського режисера, та побачитись із ним за два тижні перебування у РФ не змогла. За її словами, російська сторона відмовляє у відвідуванні Сенцова через те, що він та омбудсмен нібито мають різне громадянство. Натомість ще 25 червня адвокат Сенцова оприлюднив документ, в якому Мін'юст Росії підтверджує, що Олег Сенцов є громадянином України.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. 

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки» та ін.

15 червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова, який голодує понад місяць, «задовільний». За її словами, Сенцов «не втратив ваги».

22 червня адвокат Дмитро Дінзе повідомив українському омбудсмену про погіршення стану свого підзахисного: Сенцов майже не встає з ліжка, у нього, за словами лікарів, відмовляють рецептори. Також адвокат повідомляв, що у Сенцова проблеми із серцем та нирками.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1291
Читайте також
27.06.2018 19:18
Ірина Ромалійська
ЦЕНЗОР.НЕТ
4 199
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду