У Києві акція #SaveOlegSentsov пройде 2 червня на Майдані Незалежності

У Києві акція #SaveOlegSentsov пройде 2 червня на Майдані Незалежності

29 Травня 2018
1541

У Києві акція #SaveOlegSentsov пройде 2 червня на Майдані Незалежності

1541
У столиці акція на підтримку режисера Олега Сєнцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування, вимагаючи від Кремля звільнити усіх українських політв’язнів, відбудеться в суботу, 2 червня, об 11:00 біля стели Незалежності
У Києві акція #SaveOlegSentsov пройде 2 червня на Майдані Незалежності
У Києві акція #SaveOlegSentsov пройде 2 червня на Майдані Незалежності

Про це повідомляють організатори акції у Facebook.  

«2 червня Київ покаже «червону картку» режиму Путіну. Громадські активісти поіменно назвуть політв’язнів, яких незаконно утримують за гратами в Росії та окупованому Криму. Серед них митці, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари, - йдеться в повідомленні. - …З собою закликаємо брати плакати та спортивні свистки.

Ми маємо зробити усе від нас залежне, щоб Кремль, який зараз готується до чемпіонату світу з футболу, і збирається прийняти іноземних гостей, звільнив Олега Сенцова та інших політв’язнів.

Разом і до кінця

Нагадаємо, словами «Разом і до кінця!» закінчується записка Олега Сенцова, в якій він повідомив про початок безстрокового голодування.

«Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом, перебуваючи в колонії міста Лабитнангі, оголошую безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ», - написав Сенцов в записці, яку він передав через адвоката.

У кінці Олег приписав українською: «Разом і до кінця. Слава Україні!»

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», 1-2 червня по всьому світу пройде глобальна акція #SaveOlegSentsov.

Підтримати акцію можна також у соцмережах:

Facebook: https://www.facebook.com/SaveSentsov/

Twitter: https://twitter.com/SaveSentsov

Telegram: https://t.me/SaveSentsov

Українського режисера, кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Фото: Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1541
Читайте також
26.05.2018 17:05
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 561
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду