detector.media
29.05.2018 12:13
У Києві акція #SaveOlegSentsov пройде 2 червня на Майдані Незалежності
У Києві акція #SaveOlegSentsov пройде 2 червня на Майдані Незалежності
У столиці акція на підтримку режисера Олега Сєнцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування, вимагаючи від Кремля звільнити усіх українських політв’язнів, відбудеться в суботу, 2 червня, об 11:00 біля стели Незалежності

Про це повідомляють організатори акції у Facebook.  

«2 червня Київ покаже «червону картку» режиму Путіну. Громадські активісти поіменно назвуть політв’язнів, яких незаконно утримують за гратами в Росії та окупованому Криму. Серед них митці, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари, - йдеться в повідомленні. - …З собою закликаємо брати плакати та спортивні свистки.

Ми маємо зробити усе від нас залежне, щоб Кремль, який зараз готується до чемпіонату світу з футболу, і збирається прийняти іноземних гостей, звільнив Олега Сенцова та інших політв’язнів.

Разом і до кінця

Нагадаємо, словами «Разом і до кінця!» закінчується записка Олега Сенцова, в якій він повідомив про початок безстрокового голодування.

«Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом, перебуваючи в колонії міста Лабитнангі, оголошую безстрокове голодування з 14 травня 2018 року. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ», - написав Сенцов в записці, яку він передав через адвоката.

У кінці Олег приписав українською: «Разом і до кінця. Слава Україні!»

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», 1-2 червня по всьому світу пройде глобальна акція #SaveOlegSentsov.

Підтримати акцію можна також у соцмережах:

Facebook: https://www.facebook.com/SaveSentsov/

Twitter: https://twitter.com/SaveSentsov

Telegram: https://t.me/SaveSentsov

Українського режисера, кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Фото: Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY