У Львові активісти провели акцію на підтримку Сенцова та Кольченка

У Львові активісти провели акцію на підтримку Сенцова та Кольченка

17 Травня 2018
1423

У Львові активісти провели акцію на підтримку Сенцова та Кольченка

1423
16 травня у Львові активісти організації «Автономний опір» провели інформаційний пікет, присвячений кримським політв’язням Олегу Сенцова та Олександру Кольченку
У Львові активісти провели акцію на підтримку Сенцова та Кольченка
У Львові активісти провели акцію на підтримку Сенцова та Кольченка

Про це організація повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Зазначено, що на акції виступили друзі Сенцова та Кольченка, які разом з ними брали участь у подіях під час Майдану в Криму.

«У виступах активісти зосередились на необхідності пожвавлення дипломатичних зусиль з боку української влади, спрямованих на обмін або іншу форму повернення політв'язнів на Батьківщину. Також роздавались листівки з детальною інформацією про так звану "справу кримських терористів», – йдеться у повідомленні активістів.

Також вони згадали, що днями Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів на території РФ.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

Фото: Facebook-сторінка «Автономного опіру» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1423
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду