При ІМІ створено Раду експертів для захисту свободи слова

При ІМІ створено Раду експертів для захисту свободи слова

5 Квітня 2018
1250

При ІМІ створено Раду експертів для захисту свободи слова

1250
Громадська організація «Інститут масової інформації» повідомляє про створення Ради експертів при ІМІ, яка матиме консультативну та дорадчу функції.
При ІМІ створено Раду експертів для захисту свободи слова
При ІМІ створено Раду експертів для захисту свободи слова

Про це йдеться на сайті ІМІ.

Рада експертів надаватиме оцінку найбільш складним випадкам, що розглядатимуться в процесі дослідної та моніторингової діяльності ІМІ, зокрема у сфері свободи слова.

Рада експертів створюється з метою поліпшення захисту свободи слова, а також для вирішення питань, пов’язаних з достовірністю, фактчекінгом, маніпуляціями у медіа-сфері, йдеться в повідомленні.

«На жаль, уже зараз стає очевидним, що з наближенням виборів потік маніпуляцій у медіа-сфері зростатиме. Ще одним викликом є питання самоідентифікації журналістів, дотримання професійних та етичних стандартів. Ми вдячні колегам, які підтримали нашу ініціативу», – зазначила виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк.

Члени Ради експертів залучені до неї на громадських засадах.

До Ради увійшли: Світлана Остапа, заступниця шеф-редактора порталу «Детектор медіа»; Олена Шкарпова, редакторка фактчек-проекту VoxCheck; Ольга Падірякова, головна редакторка сайту «Центр інформації про права людини»; Наталія Виговська, медіа-експертка (Запоріжжя);. Андрій Лохматов, журналіст (Миколаїв); Тарас Боросовський, журналіст (Житомир); Стас Козлюк, журналіст «Українського тижня»; Дмитро Тузов, журналіст Громадського радіо; Ігор Розкладай, медіа-юрист Центру демократії та верховенства права; Ангеліна Карякіна, головна редакторка новин на Громадському; Петро Шуклінов, журналіст ЛІГАБізнесІнформ; Федір Сидорук, експерт з журналістських розслідувань; Сергій Каразій, журналіст київське бюро інформаційної агенції Reuters; Катерина Коберник, заступниця директора Департаменту новин «1+1 медіа»; Тетяна Даниленко, журналістка та телеведуча каналу ZIK; Ірина Чулівська, виконавча директорка ГО «Лабораторія цифрової безпеки».

Як повідомляв «Детектор медіа», станом на початок березня з початку 2018 року експерти ІМІ зафіксували загалом по Україні 46 випадків порушень свободи слова, які сталися в 18 регіонах країни. За аналогічний період 2017 року було зафіксовано 36 таких випадків. Основними порушеннями за ці два місяці стали перешкоджання професійній діяльності журналіста (23 випадки), обмеження доступу до публічної інформації (5) та юридичний тиск (4).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1250
Читайте також
31.03.2018 11:30
Наталя Іщенко
День
1 928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду