detector.media
30.10.2017 16:37
ФБР звинуватила Манафорта у змові проти США
ФБР звинуватила Манафорта у змові проти США
За 12 епізодами, включно із змовою проти влади США, ФБР звинуватила колишнього голову виборчого штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта, який багато років працював в Україні на виборчих кампаніях Віктора Януковича та Партії регіонів

Серед інших епізодів обвинувачення –відмивання грошей, отриманих за кордоном, неправдиві заяви та сім випадків замовчування щодо рахунків в іноземних банках, повідомляє «BBC Україна».

У звинуваченні окремо вказано, що з 2006 до 2015 року Пол Манафорт як консультант та лобіст працював незареєстрованим представником Партії регіонів, Віктора Януковича та «Опозиційного блоку». Зазначено, що так він заробив десятки мільйонів доларів, з яких не сплатив податків у США.

Згідно з повідомленнями, йому, а також його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу, наказали здатися.

Як пише «BBC Україна», пана Манафорта вже бачили з адвокатом на вході до офісу ФБР у Вашингтоні. У відомстві підтвердили прихід Манафорта.

Наразі, як зазначено, група слідчих на чолі зі спецпрокурором Робертом Мюллером шукає будь-які зв'язки між Росією та виборчою кампанією Дональда Трампа. Обидві сторони такі зв'язки заперечують.

За повідомленням видання, велике журі присяжних, яке у США скликав спецпрокурор Мюллер, у п'ятницю схвалило перші обвинувачення в розслідуванні ймовірного втручання Росії в американські вибори.

Як відомо, в Україні Пол Манафорт багато років працював на виборчих кампаніях Віктора Януковича та Партії регіонів. Наразі Національне антикорупційне бюро розслідує справу щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, в якій фігурує і сам Манафорт.

Нагадаємо, записи у книзі витрат Партії регіонів, яку оприлюднили колишній журналіст, нині народний депутат («БПП») Сергій Лещенко і екс-заступник глави СБУ Віктор Трепак, свідчать, що Партія регіонів з червня до жовтня 2012 року витратила «на політику» $66 млн, частина з них – на піар на центральних українських телеканалах та в регіональних ЗМІ. Згідно із цими документами, екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт отримав більше $12 млн від Партії регіонів із 2007 по 2009 роки.

Зокрема, згідно оприлюднених даних «Українською правдою», дев’ять платежів загальною сумою 8 млн 42 тис. дол. начебто отримав Валерій Варениця. Як зазначає видання, «особа з таким прізвищем та ініціалами є директором рекламного агентства Mindshare Ukraine» (до жовтня 2012 році пан Варениця очолював медійне агентство Mindshare Ukraine, яке було рекламним підрядником Партії регіонів, а з 15 жовтня очолив сейлз-хаус «Плюси» в структурі «1+1 медіа». – ДМ). На це прізвище було записано платежі за рекламні послуги.

На піар на телеканалах «Інтер» та ICTV загалом було начебто витрачено $6,6 млн  Так, згідно з записами, В. Грановському було видано $2 млн для піару на телеканалі «Інтер». З цією ж метою А. Прищепі було начебто надано $1,5 млн. 

З метою піару на телеканалі ICTV 1 млн. 500 тис.дол. були начебто передані через А.Терійкова, $1,5 млн - через О. Періблова та $150 тис - через В.Бессараба.

У документах є також виплати за новини в інтернеті. 

Серед витрат – також кошти на баннери, розміщені на сайтах «Української правди» та УНІАН, за зйомку програм студії «Ого», загальні витрати у сумі $269,356 тис – на регіональну пресу і ТБ.

Нагадаємо, у грудні 2016 року Манафорт стверджував, що виявлена в Україні «чорна бухгалтерія» Партії регіонів є сфальсифікованим документом.

У липні проти одного з власників телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа у США розпочали нову справу, пов’язану з Манафортом. Зокрема, тоді до суду США подали новий позов у міжнародній справі про хабарі проти українського олігарха Фірташа.

На початку серпня співробітники ФБР провели обшук у приміському будинку Манафорта та конфіскували документи та інші матеріали.

 

На фото - Пол Манафорт, який виїздив з дому 30 жовтня прямує до ФБР

Фото: Reuters

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY