Журналісти «Схем» доводитимуть незаконність дій співробітників УДО в суді

Журналісти «Схем» доводитимуть незаконність дій співробітників УДО в суді

21 Вересня 2017
2155
21 Вересня 2017
11:17

Журналісти «Схем» доводитимуть незаконність дій співробітників УДО в суді

2155
Знімальна група програми «Схеми: корупція в деталях» сподівається, що наслідком кримінального провадження, розпочатого за їхньою заявою щодо перешкоджання журналістській діяльності, стане судовий розгляд справи
Журналісти «Схем» доводитимуть незаконність дій співробітників УДО в суді
Журналісти «Схем» доводитимуть незаконність дій співробітників УДО в суді

Журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») мають намір доводити незаконність дій співробітників УДО під час інциденту, який стався між знімальною групою програми та представниками Управління державної охорони в ніч на 16 вересня біля одного з ресторанних комплексів під Києвом, в суді.

Про це повідомив «Детектору Медіа» журналіст Михайло Ткач.

«Ми вже написали заяву в поліцію про кримінальний злочин, а саме - перешкоджання журналістській діяльності, - розповів пан Ткач. - І будемо доводити незаконність дій співробітників УДО не шляхом шоу і за допомогою детекторів брехні, як пропонує начальник УДО Валерій Гелетей, а в рамках кримінального провадження, яке невдовзі має потрапити до суду».

Михайло Ткач також уточнив, що під час телефонної розмови з начальником Управління державної охорони Валерієм Гелетеєм і прес-секретарем УДО Олегом Остапцем мова про те, що це буде зустріч з журналістами інших засобів масової інформації, не йшла.

«Про те, що запрошені інші журналісти, мені повідомив прес-секретар УДО вже перед дверима начальника служби», - зазначив пан Ткач.

Нагадаємо, у середу, 20 вересня, обставини і наслідки інциденту між знімальною групою програми «Схеми: корупція в деталях» та співробітниками УДО розглянув на своєму засіданні Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова і інформаційної політики. Присутній на засіданні начальник УДО Валерій Гелетей нагадав, що вибачився перед Ткачем, і просив не сприймати це як слабку позицію.

За його словами, в УДО провели службове розслідування і з’ясували деталі інциденту: «Усі, хто був там, готові разом з Михайлом пройти детектор брехні. Ми не можемо все, ліс і трасу, огородити. Але є вимоги охороняти перших осіб і на державних і на приватних заходах, навіть в магазині».

Про обставини нападу співробітників Управління державної охорони (УДО) на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях (проект «Радіо Свобода і «UA:Першого») журналісти пообіцяли розказати у сюжеті, який вийде сьогодні, 21 вересня, в ефірі «UA:Першого».

Як писав «Детектор Медіа», журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив, що в Конча-Заспі (Київська область) на знімальну групу програми «Схеми:корупція в деталях» напали співробітники Управління державної охорони (УДО). Інцидент відбувся біля одного з ресторанів, де в цей час перебував президент Петро Порошенко та інші високопосадовці.

Управління державної охорони розпочало за цим фактом службове розслідування

Начальник Управління державної охорони (УДО) Валерій Гелетей зателефонував до журналіста програми «Схеми» Михайла Ткача і вибачився за інцидент, який стався за участю співробітників УДО в ніч на 16 вересня біля одного з ресторанних комплексів під Києвом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2155
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду