У Луцьку журналістів «Аверсу» заблокували на території СБУ, звинувативши в незаконному проникненні

У Луцьку журналістів «Аверсу» заблокували на території СБУ, звинувативши в незаконному проникненні

8 Вересня 2017
1876

У Луцьку журналістів «Аверсу» заблокували на території СБУ, звинувативши в незаконному проникненні

1876
Керівництво облуправління зазначає, що завжди відкрите для спілкування зі ЗМІ, однак просить медійників заздалегідь узгоджувати проведення фото- та відеозйомок на території управління, яке є «режимним об’єктом»
У Луцьку журналістів «Аверсу» заблокували на території СБУ, звинувативши в незаконному проникненні
У Луцьку журналістів «Аверсу» заблокували на території СБУ, звинувативши в незаконному проникненні

Управління СБУ у Волинській області заявило про проникнення 7 вересня на територію спецслужби журналістів місцевого телеканалу «Аверс», які знімали на відео автомобілі співробітників управління.

Про це Управління СБУ у Волинській області повідомило на своїй сторінці у Facebook.

«Працівники місцевого телеканалу «Аверс», скориставшись тимчасово відчиненою брамою, проникли на територію стоянки службового та особистого автотранспорту співробітників Управління СБ України у Волинській області та розпочали проведення відеозйомки автомобілів, - йдеться у повідомленні. - На прохання оперативного чергового Управління покинути територію, яка є військовою частиною і режимним об’єктом, журналісти відповіли категоричною відмовою та продовжили зйомку. Після чого брама стоянки зачинилась, а на місце події були викликані представники патрульної поліції міста Луцька для з’ясування обставин правопорушення», – повідомляє СБУ.

Керівництво облуправління зазначило, що завжди відкрите для спілкування зі ЗМІ, однак просить засоби масової інформації попередньо узгоджувати проведення фото- та відеозйомок на території управління.

«Звертаємося до представників усіх засобів масової інформації з проханням дотримуватися чинного законодавства у всіх сферах. Зокрема просимо попередньо узгоджувати проведення фото- та відеозйомок на території Управління, яке є режимним об’єктом», – наголошується в повідомленні.

За інформацією інтернет-видання «Волинь24», охоронець управління СБУ заблокував на території автостоянки журналістку телеканалу «Аверс» Наталку Поліщук та оператора цього ж каналу.

Видання також нагадало, що СБУ оприлюднила записи телефонних розмов керівника громадського формування «Варта порядку» Олександра Тиводара, в яких він дає вказівки стежити за людьми і купувати спецзасоби. На одному із записів йдеться про передачу знятих відео телеканалу «Аверс».

«Зрозуміло, що існує суспільний інтерес до того, на яких машинах їздять працівники СБУ. Але дізнатися про них можна було б і без проникнення на територію, тим більше таку, що охороняється, - коментує інцидент медіа-юрист ІМІ Роман Головенко. - З іншого боку, в цій справі ще варто з’ясувати, чи територія СБУ була ідентифікована як закритий об’єкт під воєнізованою охороною. А те, що журналістам удалося проникнути на нього через «тимчасово відчинену браму», свідчить про неналежну організацію роботи охоронців».

Як повідомляв «Детектор Медіа», співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили організовану групу, яка, прикриваючись одним з громадських формувань Волині «Варта порядку», здійснювала несанкціоноване прослуховування та знімання інформації.

Фото: «Волинь24»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1876
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду