Поліція почала розслідування щодо погроз волинському журналісту

Поліція почала розслідування щодо погроз волинському журналісту

14 Серпня 2017
1313

Поліція почала розслідування щодо погроз волинському журналісту

1313
Дехто з колег головреда інтернет-видання «Волинь24» Юрія Ричука стверджують, що впізнали голос того, хто йому погрожував
Поліція почала розслідування щодо погроз волинському журналісту
Поліція почала розслідування щодо погроз волинському журналісту

Поліція Луцька відкрила кримінальне провадження за ст. 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством) за фактом телефонних погроз головному редактору інтернет-видання «Волинь24» Юрію Ричуку.

Про це повідомляє «Четверта влада».

Нагадаємо, головред «Волині24» пов’язує дзвінок зі своїм нещодавнім постом у Facebook: він поширив у соцмережі новину про затримання патрульними нетверезого голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександра Товстенюка

Юрій Ричук опублікував діалог із невідомим чоловіком і аудіозапис розмови та написав, що буде вдячний, якщо хтось впізнає голос.Також він звернувся із заявою до поліції.

Як пише «Четверта влада», деякі користувачі у Facebook припустили, що голос дуже схожий на Влада Волоха, який має відношення до громадського формування «Варта порядку».

У коментарі для ІМІ журналістка Аріна Крапка розповіла, що їй вдалося поспілкуватися із чоловіком, якого підозрюють у телефонних погрозах редактору Юрію Ричуку. Владислава Волоха вона зустріла біля Луцького міськрайонного суду й записала на диктофон. Однак чоловік відмовився коментувати, чи це він дзвонив з погрозами журналісту.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 11 липня редактор інтернет-видання «Волинь24» Юрій Ричук заявив, що після відмови зняти з сайту критичні  матеріали про «Луцьккондитер» отримав від власниці компанії Тетяни Польської смс-погрози. У зв’язку з цим Юрій Ричук подав до поліції заяву про злочин. 

Відомому медіавласнику з Луцька Володимиру Пащенку у ніч на 24 липня спалили готельно-ресторанний комплекс Patio di Fiori. Його дружина заявила, що підпал пов’язаний із планами створення нового телевізійного каналу. За інформацією сайту «Medialab.online», Володимир Пащенко є близьким до сайту «Волинь24».
9 серпня співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили організовану групу, яка, прикриваючись одним з громадських формувань Волині «Варта порядку», здійснювала несанкціоноване прослуховування та знімання інформації.

Фото: volyn.tabloyid.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1313
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду